Лидерът на ДБ Христо Иванов смята да предложи технократски кабинет, ако ПГ на ДБ получи третия мандат от президента Радев. Това стана ясно от участието му в бТВ, пише вестник „Сега”. За да разбере дали ДБ ще получи подкрепа, Иванов ще внесе в парламента декларация с националните приоритети. Те включват конституционна реформа в съдебната система, административна реформа, превъоръжаване и др. Ако декларацията бъде подкрепена от голямо мнозинство, тогава ДБ ще кандидатства за третия мандат. Христо Иванов смята, че „ние, политиците трябва да се разделим с личните емоции и този каза за онзи и т.н. Ние сме в парламента да вършим народната работа. Трябва да избегнем пропастите, трябва да разговаряме, по дяволите. Трябва да престанем с чертаенето на линии, които не могат да се прескочат.
Концепцията на ДБ е да се говори с всички партии в парламента, приоритет са коалиционните им партньори. „Дневник“ съобщи, че премиер на това правителството може да е Никола Минчев от ПП. В този кабинет няма да се допусне грешката, според оценката на Иванов, да се феодализират министерствата на партиен принцип. „Партиите трябва да се отдръпнем, да не се опитваме да парцелираме. Трябва да дадем път на технократите“, каза Иванов. „Трябва да дадем възможност да се успокои политическият терен, да се съсредоточим върху главното. Този кабинет може да съществува до 1 януари 2024, когао се очаква да влезем в Еврозоната“, заяви Иванов. Той подчерта, че няма проблем да говори нито с ИТН и Слави Трифонов, нито с ГЕРБ.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.