Няколко дни след Международния ден на възрастните хора, членовете на всички пенсионерски клубове в община Свищов се събраха за да отбележат своя празник и 30-годишнината от възстановяване на пенсионерското движение в България. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.
По традиция кметът на Свищов уважи празника на възрастните хора като им поднесе цветя и изказа своето уважение към тях. Той им благодари за моралната подкрепа и мъдрите съвети, продиктувани от богатия им житейски опит. От свое име и от името на общинското ръководство той им пожела здраве, много весели емоции и творчески ентусиазъм, с които да развиват дейността на своите пенсионерски клубове.
За подкрепата и ангажираността към пенсионерите и всеотдайността му към хората от третата възраст кметът Генчо Генчев получи от Валентина Николова, председател на СЪЮЗА НА ПЕНСИОНЕРИТЕ – 2004 ОБДИНЕНИ, благодарствено писмо и почетен медал по повод 30-годишнината от възстановяване на пенсионерското движение в България. В своите думи към кмета тя подчерта, че имайки поглед върху пенсионерските клубове в цялата страна, отговорно може да каже, че такива всеотдайни кметове като него се броят на пръстите на едната ѝ ръка. С почетен медал и благодарствен адрес за своята ангажираност беше отличен и председателя на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов, както и всички председатели на клубове в Общината, за отговорната им работа.
На тържественото събитие приветствени слова произнесе и председателя на пенсионерските клубове в община Свищов Мария Радулова, която изказа благодарност към общинското ръководство за вниманието и подкрепата, и призова пенсионерите да положат усилия за привличането на нова членска маса, тъй като от 1200 човека, към момента членовете на пенсионерските клубове в общината са едва 631.