Жителите на златаришкото село Чешма си събраха пари и запълниха с бетон най-големите дупки по пътя на границата между Великотърновска и Търговищка област, съобщи БНР.
Трикилометровото трасе между селата Сливовица и Чешма в община Златарица от 3 години не е поддържано нито от общината, нито от държавата, които са собственици на отделни части от пътя. Хората си събрали по 20 лева, купили два кубически метра бетон и запълнили по-големите дупки по трасето, за да могат да се придвижват с автомобилите си, разказа за „Хоризонт“ бившият кметски наместник Димитър Цанев, организатор на инициативата:
„И на общината, и на държавата сме свършили работата. Станаха дупки като кратери големи“.
2,5 километра от пътя на границата между Великотърновска и Търговищка област вече е нормално проходим и ще издържи зимата, казват местните хора.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.