Хокеистите на Свищов – вицешампиони на България, съобщи д-р Мариана Маркова, председател на спортния клуб. Успехът е от финала на XVII Държавно първенство по хокей на трева за юноши и девойки до 18 г., което се проведе на 15 и 16 октомври в КК Албена. От 21 клуба в страната редовни членове на БФХТ до участие във финалите на държавното първенство бяха допуснати първите 6 отбора от годишната ранглиста за дисциплината хокей открито.
В груповата фаза отборът на СКХТФ „Дунав“ – Свищов се класира втори, след равенство с отбора на КХ „Хеброс“ – Харманли и загуба от отбора на КХ „Петър Берон“ – Пловдив. Във втория етап на първенството, на кръстосани полуфинали с първия отбор от другата група „Дунав“ се срещна с отбора на „Пловдив“ – гр. Пловдив. Срещата беше много оспорвана и динамична, но свищовските хокеисти надделяха с резултат 5:3. В големия финал за 1 и 2 място двубоят беше много оспорван, като първото полувреме приключи с равенство за двата отбора, но във втората част СКХТФ „Дунав“ загуби с минимална разлика. Сребърните свищовски хокеисти бяха наградени с купа и медали, а капитанът на отбора – Даниел Стефанов заслужено получи наградата за най-добър защитник на държавното първенство.
Държавното първенство за юноши девойки до 18 г. беше финал на държавните първенства открито за 2022 година. Равносметката за СКХТФ „Дунав“ от проведените държавни първенства е трето място при деца до 12 години, четвърто място при момичета и момчета да 14 години, четвърто място в юноши и девойки до 16 години и второ място при юноши и девойки до 18 години.
Ръководството на СКХТФ „Дунав“ изказва своята благодарност за всеотдайния труд на мениджърите и треньорите – доц. д-р Николай Марков, Николай Русев и Радослав Радков, както и на всички състезатели и техните семейства за неизменната подкрепа.