В месеца се проведоха двете държавни първенства по хокей в зала за деца до 12 години и юноши и девойки до 18 години. Най-успешният свищовски спортен клуб – СКХТФ „Дунав“ се представи достойно и на двете първенства, като завоюва бронзови медали и в двете възрастови групи. Това съобщи за Актуално Свищов д-р Мариана Маркова, председател на клуба.
Даниел Стефанов беше определен за най-полезен състезател на държавното първенство при 18-годишните. И през тази година той е част от националния отбор – юноши до 16г., на който предстои участие в Европейско първенство през 2023г.
21 спортни клуба са членове на Българската федерация по хокей на трева и двете трети места на СКХТФ „Дунав“ автоматично нареждат Свищов сред градовете с най-успешно развиващ се спорт – хокей на трева. На 25 и 26 март градът ни ще бъде домакин на XXIII държавното първенство по хокей в зала за момичета и момчета до 14 години.
Ръководството на СКХТФ „Дунав“ изказва своята благодарност за всеотдайния труд на треньорите – доц.д-р Николай Марков, Николай Русев и Радослав Радков, както и на всички състезатели и техните семейства за неизменната подкрепа.