На 5 и 6 март в град Пловдив се проведе държавното първенство по хокей в зала за деца до 12 години. СКХТФ „Дунав“ – Свищов зае второ място и се окичи със сребърните медали от Държавното първенство в зала. Това съобщи за Актуално Свищов Мариана Маркова, председател на клуба и директор на СУ „Цветан Радославов“. След няколко трудни мача, но с убедителни победи в своята група с Национална спортна академия и спортен клуб „Шампиони“ – гр. София свищовските хокеисти стигнаха до кръстосани полуфинали с отбора на спортен клуб „Лъвчета“ – гр. Неделино. С реализираната победа се класираха за финалната среща с победителя от другата група – Пловдив. При изключително оспорван финален мач с домакините на държавното първенство с резултат 8:6 отборът на СКХТФ „Дунав“ – Свищов зае второ място.
До държавното първенството бяха допуснати първите 8 отбора от годишната ранглиста на БФ по хокей на трева. С индивидуални награди от държавното първенство бяха отличени и двама свищовски хокеисти: Даниел Миленов Борисов – голмайстор на турнира с 20 вкарани гола и Каан Ахмедов Ахмедов – най-добър вратар на първенството.
На 5 март се проведе и отчетно – изборно общото събрание на БФХТ, на което за член на Управителния съвет на федерацията бе избран доц. д-р Николай Марков за 5-годишен мандат.