Свищовските хокеисти от СКХТФ „Дунав“ бяха отличени от кмета Генчев, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. В началото и края на месец март т.г. в град Пловдив се проведоха Държавните първенства по хокей в зала, за деца до 12 и 14 години. И в двете възрастови групи отборите на СКХТФ „Дунав“ – Свищов се представиха достойно и се завърнаха от държавните шампионати със сребърни /за 12-годишните/ и бронзови /за 14-годишните/ медали. Във връзка с високите спортни постижения на хокеистите, днес кметът на Свищов д-р Генчо Генчев лично ги приветства, като връчи на председателя на СКХТФ „Дунав“ д-р Мариана Маркова почетни грамоти за отборите, а също и на отличените с индивидуални награди състезатели: Даниел Миленов Борисов – „Голмайстор на турнира“, с 20 вкарани гола и „Най-полезен състезател“, и Каан Ахмедов Ахмедов – „Най-добър вратар“.
Срещата се състоя в Гербовата зала на община Свищов, а на нея присъстваха представители на двата отбора и един от треньорите на клуба – Радослав Радков. В своето обръщение към младите спортни таланти градоначалникът ги поздрави за поредните успехи и подчерта важността на екипната работа в отборната игра. Той приветства също ръководството на клуба и треньорския състав, които със своя професионализъм и ангажираност постигнаха много и наредиха СКХТФ „Дунав“ – Свищов сред утвърдените клубове по хокей.
Посещението в сградата на Общината бе по инициатива на младите спортисти, които за пореден път подариха по един медал от успешните първенства на кмета на Свищов.