Неустойчивото време, с краткотрайни валежи с различен интензитет и разпределение по райони, ще се задържи и в следващите дни, пише Дир.бг.

Още преди полунощ преваляванията ще спрат. Минималните температури сутринта ще бъдат от 6 до 11 градуса.

През деня утре ще имаме и повече слънце, и малко по-високи температури. Облачността ще бъде променлива, но превалявания са възможни само на отделни места главно около планините и крайните североизточни райони. Ще духа слаб северен вятър, а температурите след обяд ще достигнат 18 до 22 градуса.

На континента, освен на Пиринеите, където е доста по-топло от обичайното, температурите са около или малко под нормалните за началото на месец май.

Дъжд, предимно слаб и краткотраен, ще превали на отделни места в Западна Европа, както и на Балканите и около Черно море.

В нашата страна в събота ще има по-често значителна облачност, с повече слънчеви интервали на север. Дъжд ще превали около планините на изток и юг. Дневните температури ще бъдат от 17 до 22 градуса, малко по-ниски на места в южните райони, където облаците ще са по-плътни.

Без съществена промяна ще остане времето в неделя: променлива, по-често значителна облачност и малка вероятност за валежи, главно около планините на юг. Минималните температури ще останат без промяна – около и малко под 10 градуса, а дневните ще се понижат слабо и ще са предимно от 14 до около 19 градуса.

В последния от трите почивни дни, понеделник, ще има повече слънце, а превалявания – само в планините на югозапад. Температурите ще останат без съществена промяна или съвсем слабо ще се повишат.

За съжаление, ако някому времето по празниците не е съвсем по вкуса, след тях предстои още по-съществено разваляне.

От вторник, според предварителните сценарии на моделите, поне до края на следващата седмица, остава хладно, с температури под 20, а в много от дните и около и под 15 градуса, неустойчиво и с повече валежи. Допълнителни подробности очаквайте в следващите дни.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.