Напълно незаслужено и неоправдано е заплатата на кмета да бъде толкова висока. Нищо съществено и изключително не е направил за развитието на общината, та да му гласуват такава заплата. Същото важи и за останалите свищовски общински ръководители. Подобен размер на заплата на политическо лице няма връзка с актуалното социално-икономическо състояние на община Свищов. Не е справедливо общината да запада все повече в социално-икономическо отношение, а общинските ръководители да се „къпят“ в пари от високи заплати. Общинското ръководство за седем години не е привлякло нито един голям инвеститор и нито един среден инвеститор. Единствено един-единствен малък инвеститор привлякоха – магазин за селскостопанска и градинска техника беше открит в селото на кмета. Общинското ръководство нищо не е направило и в подкрепа на големия дял бедни и социално слаби жители на общината. Освен това, в рамките на работното си време кмета и други общинари умишлено вършат нарушения и престъпления на законите на страната, с цел техни лични и кланови политически и кариерни ползи. И това е добре известно на пострадалите лица от техните недопустими и незаконни действия.
Дали ще направят нещо полезно и съществено за жителите на общината през оставащата една година до края на мандата им, или ще бъдат запомнени от жителите на общината като безличен, посредствен и арогантен ръководен екип на Община Свищов в периода 2015-2023 г., предстои да видим.
Илиян ПЛАМЕНОВ

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.