Граждани задържаха и предадоха на полицията 32-годишен мъж, нападнал пенсионер след пазаруване в квартална бакалия. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Русе.

На 17 декември в 20:48 часа в ОДМВР – Русе чрез спешния номер 112 е постъпило съобщение от гражданин, че в град Русе, ул. Дондуков Корсаков е задържан извършителя на опит за грабеж.

Екип на Първо РУ в дунавския град е изпратен на мястото, където им е предаден задържаният извършител 32 годишен мъж. При проведеният разговор с пострадалото лице – мъж на 67 години, живущ на адреса, е установено, че около 20:30 часа е излязъл от магазин „Пацони“ в гр. Русе, където е пазарувал хранителни продукти. От там е тръгнал да се прибира пеш към дома си и като е вървял по улицата е усетил че някой върви зад него. Като стигнал пред входа на блока, в който живее, бил нападнат в гръб от задържания мъж, който му изкрещял „давай тази голямата чанта“ и го е съборил на земята по лице, отправил е закани за убийство и му е нанесъл множество удари в гърба и кръста.

Пострадалият е успял да се обърне и да затисне нападателя. Съседка е излязла и като е видяла случващото се е подала сигнал на телефон 112, след което е повикала синът на пострадалия, който е помогнал да задържат и предадат на полицаите нападателя.

По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 198, ал.1 от НК.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.