Градушка удари Великотърновска област, пише вестник Борба. Ледени топчета с размера на орех се изсипаха над Бяла черква и Павликени. Халата се разрази около 17 часа час. За около 10 минути земята побеля с ледени късове с диаметър около 4 сантиметра.

Според стопани стихията е унищожила земеделски насаждения, нанесла е и поражения по автомобили и сгради. По същото време гръмотевични бури се разразиха и над Велико Търново и в Горна Оряховица. И в тези райони валя градушка с големината на лешник.

Заради проливния дъжд улиците в старата столица се наводниха за минути, а вятърът събори изсъхнали клони. Дърво беше прекършено в близост до Кооперативния пазар. Шахтите не успяха да поемат огромното количество вода, което се изля за много кратко време и улиците се превърнаха в реки. Най-сериозно наводнение имаше в района на двете кръгови кръстовища по улица „Магистрална“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.