В Свищов започна подготовката на зелените площи за пролетно-летния сезон. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

Започнаха дейностите по подготовка на всички зелени площи и зони за отдих за пролетно-летния сезон в Свищов. Градинката с паметника на Дарителите, която се намира в централната част на града, вече е с обновен облик. Поставени са ремонтираните и боядисани пейки, подменени са кошовете за боклук и е подготвено пространството за засаждане на цветя. Ремонтирана е и паважната настилка, която на места беше с нарушена цялост.

Както всяка годна, предстои това да се случи и с останалите места за отдих – Градската градина, тази на площад „Свобода“, в квартал „Рила“, гадинката на улица „Хаджи Димитър“,„Велешана“, крайните квартали, детските площадки и културните забележителности в града. След тяхното обновяване, тревните площи на обществените места ще бъдат окосени и зацветени, а след това и обезпаразитени.

Свищов е един от най-пъстрите и цветни градове в страната, което не остава незабелязано и от неговите гости. За приветливия му облик се полагат изключително много усилия за поддръжка от служителите на Общината и на ОП „Чистота – Свищов“, които често остават недооценени. Недобросъвестни граждани си позволяват да изкореняват новозасадените цветя, да чупят общественото имущество и да замърсяват, изхвърляйки отпадъците си извън предназначените за тази цел места, коментират от пресцентъра.

Скъпи жители на Свищов, грижата за градската среда е общ ангажимент. Нека пазим, това което е създадено с нашите средства, за наша радост и комфорт! Нека бъдем непримирими към актовете на вандалщина! Нека заедно кажем „НЕ“ на безотговорните постъпки, на нехайството и разрушението, призовават от Общината – призив, който Актуално Свищов подкрепя!