АПИ изготви инвестиционни проекти за организация на движението на две опасни пътни кръстовища на територията на община Свищов, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.
По настояване на Общината, във връзка със зачестилите пътнотранспортни произшествия в района на главен Републикански път I-3, при кръстовищата на с. Горна Студена и с. Овча могила, АПИ изготви инвестиционни проекти за ремонт на пътя и организация на движението в района на двата опасни пътни участъка.
С реализирането на проектите се цели да се организира и регулира движението в пътните кръстовища, в съответствие със съвременните изисквания, като се обезопаси с нови пътни знаци, поднови пътната маркировка и подобри видимостта. Проектираните обновления ще доведат до осигуряване на безопасно преминаване на пътните превозни средства през тях, което значително ще намали концентрацията на пътнотранспортни произшествия.
Благодарение на личната ангажираност на кмета Генчев и аргументираното му настояване пред необходимите институции, решаването на този важен за безопасността на населението проблем е на път да бъде решен, уточняват от Общината.