Готов е паркингът на улица „Патриарх Евтимий” 99, до площад „Хан Бъчва”, видя Актуално Свищов. По този начин се решава и дългогодишен проблем на живеещите там, които миналата година инициираха подписка за оправяне на терена.
С неговото изграждане се цели осигуряване спокойното паркиране на автомобилите на гражданите, посещаващи близките търговските обекти и офиси, както и на живущите в жилищната кооперация, намираща се в непосредствена близост. Площад „Хан Бъчва“ е един от оживените райони в крайдунавския град, а засиленият трафик и липсата на места за паркиране бяха сериозна предпоставка за възможни ПТП-та и създаваха напрежение в живущите наблизо, коментираха по-рано от Общината. Обектът е част от капиталовата програма на Общината за 2022 година.
Днес започна и полагането на новия асфалт по улица „Иваница Данчев”. Обектът е част от проекта, който се финансира по ФЛАГ. По-рано там бе положен нов водопровод.
Актуално Свищов първи съобщи за новия паркинг. Въпросът бе поставен от Ивайло Атанасов по време на априлското заседание на т. нар. ОбС-Свищов. Тогава кметът съобщи, че в района ще бъде изграден паркинг.