Днес до края на деня над повечето райони ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но малка вероятност за краткотрайни валежи. Такива са възможни на изолирани места в планините и след обяд по Северното Черноморие, пише Дир.бг.
Дневните температури ще бъдат по-ниски от тези от последните дни: от 31 до 36 градуса, само на места в крайните южни райони до 37-38.
Ще духа слаб северен вятър, който привечер ще стихва.
През нощта ще бъде ясно, а утре – слънчево.
Минималните температури ще бъдат от 16 до 21 градуса в повечето места.
През деня горещините се завръщат, с температури от 34 до 39 градуса.
Ще духа слаб вятър от северозапад, по морето – умерен бриз от изток. Там и температурите ще са по-ниски, до около 30.
Утре на континента най-горещо остава на Балканите, с дневни температури, близки до 40 на много места.
В Западна Европа стойностите ще са по-близки до обичайните, а на места в централните части ще има и кратки превалявания с гръмотевици.
В сряда остава горещо, с температури от 35 до около 40 градуса. Привечер ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места в западните райони и около планините ще превали и прегърми.
В четвъртък атмосферата ще бъде нестабилна и на места в западната половина от страната и около планините ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, гръмотевични бури и локални градушки. Подобни явления не са изключени и на места в останалата част от страната.
Температурите ще са малко по-ниски, от 31 до около 35, 36 градуса.
В петък ще бъде слънчево и горещо, с малка вероятност за валежи, а температурите ще бъдат от 33 до около 37 градуса.
Слънчево и горещо ще остане и в събота и неделя.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.