ГОНКАТА ПРИ АХЕЛОЙ
Владислав Горанов ще се кандидатира на следващите избори за кмет на Ахелой, но още сега поема по заместване функциите на замаяния градоначалник, за да стабилизира градчето и да му подобри имиджа, след като сегашният кмет от ГЕРБ бе заловен да шофира на кирка.
За ахелойския кмет медиите вече писаха, че пътни полицаи му вдигнали палка, той не спрял, започнала гонка и след като бил заловен, отказал да даде проба за алкохол. Кметът отрича да е бил на кирка и твърди, че бил само на мотика. Но така или иначе му взели книжката и сега е компрометиран, излага партията, руши постигнатото в годините на гербава доминация и съсипва стремежа към ред в ин-хауса.
Всички тия полицейски акции са част от репресиите на Рашковото МВР срещу ГЕРБ, затова на ключовите гербави позиции трябва да има по-печени играчи, единодушно е ръководството на ГЕРБ.
На Владислав Горанов било възложено спешно да поеме ахелойските работи в свои ръце, за да не се излага ГЕРБ и да има място за заслужили калинки – сега общините на ГЕРБ трудоустрояват изчегъртани гербави марки, а пък Ахелой е чудесно градче.
Горанов е подходящ за позицията, защото никога не кара пил, а когато има проблем с полицаи, винаги намира подход към тях. Когато го спрат за проверка и му кажат да отбие, че май има нещо нередно, той дава обратен и – дим да го няма. Но за разлика от срамната случка с кмета на Ахелой, Горанов не е правил гонки с полицията, оправил се е, когато трябва, стигнал си е до Сърбия с друга кола, шефът на лизинговата фирма с проблемната джипка веднага излезе по медиите с подкрепяща версия. Въобще – в каквото и да е забъркан Горанов, досега винаги се е оправял. Дали ще живее в необясним лукс на чуждо, дали ще извършва странни движения с чекмедже-евраци, дали ще върти лизингови клонинги, досега няма издънка. Ще оправи и бакиите на община Поморие, към която е ахелойското кметство. Затова Горанов малко ще покметува и покадрува в цялата поморийска община.
„Все аз трябва да вадя компирите от огъня и бензина от резервоара. Аман от маргинали и в ешелоните на ГЕРБ! Тия калинко-шматки в Ахелой са някакво свлачище, с извинение за израза“ – писнало му е на шапката на Горанов, който възнамерява да предизвика разместване на тектоничните плочи в целия регион.
„След Битката при Ахелой Симеон прави България хегемон в Югоизточна Европа. След Гонката при Ахелой започва Ренесанс на ГЕРБ!“ – убеден е Георг Георгиев, подучен от партийна пиарка от хиляда и една нощ.
В тъмните часове на денонощието Горанов бил забелязан да пее:
Помооооориеееее е наааашта клетваааа!
МАГНИТСКИ ИМОТИ
Другата спешна задача на Горанов е да оправи имотите на лица, засегнати от Недопустимия Акт Магнитски. И тази работа се оказала само за него, защото има голям опит в раздвижването на недвижими имоти в условия на потенциален земетръс.
„Тя работата край няма! – въздиша Горанов. – Все си викам, че трябва малко да си почина, ама като няма кой да я свърши, пак аз се товаря. И пак, и пак на тръстиката, ама поне няма да си оставя семейството гладно в тия времена на инфлация, хаос, нестабилност, чегъртане и пауперизъм“ – приема философски кармата си бившият финансов министър.
Фалшимент ПЕТРОВ, „Сега”
Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.