За нищо не ни разпитваха. Една тъжна история, която според мен е договорка между действащия главен прокурор и сегашното управление. Започвам така иронично и шеговито, защото тези хора, които преди година ни упрекваха за различни неща, успяха с един лековат ход да заличат всякакъв устрем за върховенство на правото. Това коментира в „Панорама“ Владислав Горанов, бивш министър на финансите, който преди седмица беше задържан заедно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и медийният му съветник Севдалина Арнаудова, пише сайта на БНТ.
Когато арестуваш лидера на опозицията без законово основание, значи ти искаш да постигаш цели с нелегитимни основания, заяви Горанов.
Той отговори с категорично не на въпроса „Искали ли сте и получавали ли сте подкуп от Васил Божков под каквато и да е форма?“.
Това, което наблюдаваме в последните 2 години и което по никакъв начин не дава основание за спешност и неотложност на действията, които предприеха хора от сегашното управление, дори ми е малко странно как да ги определя… Аз искам да започна от там как се допусна тази авантюра в нашата политика.
Той определи като „флашмоб“ управлението начело с Кирил Петков. От 11 май започна с нарушенията на закона. Според мен, той върна жеста на Гешев затова, че Гешев не го преследва за документ с невярно съдържание, допълни Горанов.
Нито съм получавал, нито съм предавал някакви облаги. Това е драматургия от 2 години и тя ще продължи да се развива, каза бившият финансов министър.
Аз претенции към свидетеля Петков нямам. Аз имам претенции към Христо Иванов, защото той, участвайки в тази авантюра успя да допусне министър-председател на стане човек, който категорично не зачита върховенството на правото, обясни Горанов.
Аз признавам, че има провал на Комисията по хазарта, но през цялото време в нея са работели и представители на ДАНС, БОП, институции, ангажирани с охраняване на правото, смята бившият финансов министър.
Според него, не е толкова драматично, че някой е изкарал 24 часа в ареста – драматичното е, че е било извън закона. Само законът може да ни даде свобода, завърши Горанов.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.