Голям пожар избухна на територия от няколко километра в Русе, съобщиха Нова телевизия и местният сайт „Дунав мост“, пише Дир.бг. Запалили са се сухи треви в района на кварталите „Долапите“ и „Средна кула“.

Огънят е в непосредствена близост до къщи в „Долапите“, но вече е обхванал постройки във вилната зона на „Средна кула“.

Сигналът за пламъците е подаден малко преди 15 часа. Те са избухнали край жп линията, която минава край двата русенски квартала. Най-вероятно пожарът е предизвикан от искра от преминаващ влак. Гори и боровата гора.

Засегнати са терени в районите при неохраняемия жп прелез при паметника на Дянко Стефанов на изхода от Русе, при вилната зона край жп линията в Средна кула, при автосервиза до Петрол, при старческия дом, при охраняемия жп прелез и стадиона в Долапите, при вилната зона.

Влаковете, преминаващи по жп линията в района, са спрени, тъй като пламъците са от двете страни на релсите. Мобилизирани са всички екипи на Първа и Втора пожарна, горското стопанство и Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

Заради високите температури и голямата площ борбата с огъня е затруднена.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.