В мач от 28-я кръг на Северозападната трета лига, Академик гостува във Враца на дубъла на местния Ботев, като двата отбора не спестиха сили и спретнаха спектакъл за публиката.

Мачът бе доста динамичен, пълен с обрати и с множество голове.
„Студентите“ откирха с гол на Кристиян Иванов в 27-та минута. Радостта на момчетата на треньора Александров не трая дълго. Красимир Тодоров изравни за домакините с бърз гол в 29-та минута, а в 40-та направиха обрата пълен. След грешка в отбраната, отново Тодоров бе бе точен, вкаравайки трети гол в 43-та минута. При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивката.

През второто полувреме играчите на Академик излязоха мотивирани да се върнат в мача и натиснаха своя противник. Това даде резултат и два гола в 63-та на Кристиян Иванов и 73-та минута Габриел Ганев върнаха „студентите“ в мача. Окрилени от попаденията нашите момчета тръгнаха да търсят победата, но бяха наказани в 83′-та минута, когато Красимир Тодоров отбелязаха за 4:3 и отново поведоха в мача. Въпреки това, играчите на Академик се опитаха да отбележат още един гол, като в даденото триминутно продължение, спасяване на вратаря на домакините на пряк свободен удар изглеждаше, че подпечата трите точки в мача. Не така мислеха свищовските „студенти“, които успяха да спасят точката буквално с последния съдийски сигнал и Калоян Митев отбеляза четвърти гол.

Въпреки че Академик не успя да покори врачанския Балкан при завръщането на треньора Радостин Александров на стадиона на бившия си отбор, момчетата на младия специалист могат да се завърнат в града на „стоте първи неща“ с високо вдигната глава от спечелената точка и борбен дух, който показаха в мача.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.