Отборът на „Земеделец-93“ (Козловец) пречупи „Изгрев-93“ (Царевец) с 1:0 в свищовското футболно дерби от 12-ия кръг на Елитната областна футболна група, пише вестник „Борба“. С успеха домакините излязоха начело в класирането с две точки аванс пред досегашния лидер – „Чумерна“. Еленчани инкасираха първа загуба в кръга като гости на ФК „Недан“ с 3:0. Още тази седмица обаче двата тима ще решават първото място в директен сблъсък на стадион „Чумерна“ в Елена.
Срещата в Козловец между „Земеделец-93“ и „Изгрев-93“ бе много оспорвана, като на моменти прехвърчаха и искри. Голови положения не липсваха пред нито една от двете врати, но единственото попадение падна в 46-ата минута. Отбеляза го голаджията на домакините Иван Лесев. В 60-ата минута гостите от Царевец останаха в намален състав, след като Петър Кочев бързо си заработи два жълти и съответно червен картон. Играчи на домакините също бяха охладени с предупреждения, след като влязоха в спор помежду си относно футболните си качества. В края на седмицата „Чумерна“ посреща повелия в класирането отбор на „Земеделец“ (Козловец) в директен мач за първото място.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.