Годишен хороскоп за 2022 година – Рак, Лъв, Дева.

Рак 22 юни – 23 юли
През 2022 година ще се радвате на изразен шанс, късмет и благосклонна Съдба. Периодът е подходящ за начало на нов бизнес, нови дела, изгодни и смели решения, печеливши договореностите и сделки. При много от вас материалното ще преобладава над всичко останало, което няма да ви прави нещастни. За работата си върху проекти ще получавате награди, очаквано възнаграждение и популярност. Заради прекомерната си заетост е много вероятно умората и хроничните ви страдания да се засилят, което налага да отделяте повече време за отдих и възстановяване: физическо и психическо. Началото на годината е подходящо време за лечение или диета, а спортните занимания ще ви гарантират добра кондиция. Най-големият ви враг през годината ще бъдат страха, паниката и безпокойството, работете за справянето си с тях, като си наложите да мислите позитивно. Необвързаните в интимната сфера ще открият желания партньор и дано това ги направи щастливи. Наред с това са възможни повторни бракове и появата на деца в семейството, все добри перспективи, за които разбира се, трябва да работите. Успешните ви периоди през годината ще бъдат около февруари, юни, юли, август, септември, декември. Бъдете особено внимателни най-вече около март и октомври – ноември.
Трудности няма да липсват и настроението ви често ще е променливо, възможно е да се появят депресии, които ще издигнат много ограничения пред вас. Чувствителни и сантиментални понякога, ще се превърнете в обект на нездрав интерес и внимание, което може да стане причина за самоизолация от външния свят. Пред възможността да се затворите в себе си и да живеете в миналото е за предпочитане да загърбите минали грешки и да отправите поглед напред. Може да противодействате, ако заемете открита и ясна позиция, добре обмисляте действията си и в същото време останете предпазливи до възстановяване на увереността си.
Не позволявайте поради честите си периоди на несигурност да изпадате в крайности на духа, които могат да се превърнат в причина за загуба на нечия любов и приятелство.
До към средата на първото десетдневие на февруари е преходния ви период от застоя към действието и дано преодолеете апатията си без големи загуби. Живейте с положителна нагласа и не отхвърляйте ничие свидетелство за преданост и любов. Покажете се силни и ще се радвате на нови и по-хубави придобивки от духовен и личен характер. Благодарете на съдбата за даровете, заслужили сте ги и покажете умение да ги ползвате.
Около март и април ще се засилят негативите около вас, изразени най-вече с фалшиви взаимоотношения и опити да бъдете измамени. Покажете се по-твърди и отстоявайте позициите, правата и свободите си, като не правите нарушения и следвате законността във всичките й норми и проявления, в това число и в интимен план. Ще имате провокации към изневери и произтичащите от тях разкрития и раздели. Останете чужди на изкушенията, за да запазите съвестта си чиста и да не изгубите придобитото. Бъдете внимателни по време на път и при работа с техника и остри предмети. Обективната ви преценка и реален поглед върху събитията ще ви помогнат да изградите правилна стратегия в действията си, а с нея и повече постигнати мечти. Не пропускайте да изразявате благодарността си за всяко получено нещо, което макар и придобито чрез труд, си остава дар от съдбата. Направите ли го, ще постигате с по-голяма лекота амбициите си и всичко, за което се борите. По-често ще срещате разбиране на проблемите си, няма да липсват и покровители, чиято финансова подкрепа ще благоприятства мащабен проект, пътуване или творческите ви намерения. Запомнете: бъдете щедри и добри, за да не изгубите благоволението на висшите сили и най-вече, за да останете хора.
Особено важно за делата и вас самите е да не ощетявате никого с действията си, за да не бъдете ощетени и вие, провокации към противното ще имате от началото на май до към края на юли. Стремете се към хармонични отношения и баланс във всичко около вас. Периодът е благоприятен за поддържане и създаване на нови контакти и връзки. Посредничеството също ще ви се отдава, стига да не пренебрегвате казаното по-горе.
От последната седмица на юли емоциите в ежедневието ви ще се увеличат, но често ще са свързани с напрежение и неспазени договорености. Не оставайте безразлични към любовта, която може да събуди у вас пламъчето на надеждата. Тази грешка вече сте я правили, за това бъдете с отворени сетива, за да направите живота си по-вълнуващ и интересен.
Август е месец за изпитания на волята и психическата ви устойчивост. Оценете даденостите и се възползвайте от тях, като в същото време не се разпилявате в много посоки. За предпочитане е да не се занимавате с имотни въпроси поне до към средата на месеца. След това ограниченията ще отпаднат и е добре да следвате целите си така, както ви ги диктува разумът и сърцето. Към средата на септември любовта ще бъде най-щедра към вас. Очакват ви хубави мигове, наситени с нежност и споделени чувства. Постигнатите договорености през октомври ще ви носят финансова осигуреност или придобивки от друг характер. Във връзка с това е възможно да изпитате и повече трудности, за това си осигурете време за отдих и забавления.
През есента ще трябва да направите една промяна, имаща отношение към работата, дома или към личните ви желания. Краят на годината ще ви покаже по-ясно на кого можете да разчитате при новите обстоятелства в живота ви. Във всички случаи добрите ви намерения ще ви носят и по-добри реализации, за това бъдете по-решими и действайте.
В личен план сливане на интереси може да постигнете с представителите на водните знаци Рак, Скорпион и Риби. Нещата ще зависят от вас и често ще искате да доминирате, съобразявайки се най-вече със себе си, което може да се превърне в ябълката на раздора, защото партньорът ви също ще иска и той да определя темпото.
С представители на знаците Овен, Лъв, Стрелец ще постигнете взаимен интерес и удоволствие с променлив характер, предвид неспокойната сексуалност на партньора ви.
С представителите на знаците Козирог, Везни или Телец ще може да споделяте духовните си нужди, но и сексуални желания, стига да разкрият в пълнота чувствата си пред вас. Ще ги насърчите, ако престанете да се стремите към повече свобода.
Критичните за вас периоди през годината са: 1- 3 и 28 – 30 януари, 24 – 26 февруари, 23 – 26 март, 20 – 22 април, 17 – 19 май, 14 – 16 юни, 11 – 13 юли, 5 – 9 август, 3 – 6 септември, 1 – 3 и 28 – 30 октомври, 25 – 27 ноември, 22 – 24 декември, когато следва да избягвате алкохола и да не прекалявате с физически и психическо натоварване.
През студените месеци на годината ще се увеличават вирусните инфекции, изразени с болки в гърлото, повишена температура, кашлица и хрема.
През пролетта здравословни проблеми по-често ще имат хипертониците, но и хората с ниско кръвно налягане.
Магнитните бури от април до септември ще създава главоболия и други проблеми от здравословен характер, по-силно изразени при хората с високо кръвно налягане. Ще се засилят оплакванията при болните от артрит и страдания, свързани със ставите.
От края на август до средата на декември е възможно да зачестят пристъпи на главоболие, гадене и симптоми, говорещи за мигрена

Лъв – 24 юли – 23 август
С реален шанс сте да посрещнете 2022 година в отлично настроение и така да я продължите до край, стига да сте приключили предишната с всичките си задачи. Ако това не е свършено, през първата половина на 2022 година ще срещнете трудности от различен характер. Ще се наложи да усвоявате уроците си в движение, най-вече що се касае до семейното обкръжение и затвърждаване на умението ви да балансирате така, че да не отнемате правото на другите да се учат и да трупат опит. В различна степен ще се чувствате длъжни на другите, което ще се превърне в основен проблем в професията, в семейството и в общуването. Ако не успеете да разграничите ролите си в този урок, натрупвате нови кармични задачи, свързани с опита ви да се жертвате заради другите. В този смисъл не бива да развивате само едната страна от вашата личност, учете се да правите избори и по-малко да ги прехвърляте на другите. Ситуации и отношения ще се повтарят до тогава, докато ясно не определите своето отношение и не направите избор. Противоречията на духовно ниво ще рефлектират в здравословни проблеми със сърдечносъдовата система, нервите, потентността, пристрастяване към алкохол или хазарт, по-ярко изразени при представителите на силния пол. Ще се наложи да учите урока за любовта и ролята ви като родител и партньор. Вашата сила е в скритите ви таланти, които за вас са по-скоро хоби или отдушник на стреса и неудовлетвореността от начина на живот. Необходимо е да смените приоритетите си и да не се вкопчвате в лукса и парите като най-важна и приоритетна ценност. Имайки предвид това 2022 година може да ви донесе много положителни емоции, желани промени и възможности за пътуване в страната и чужбина. Имате големи амбиции и целеустремеността ще ви насърчава да се справяте с предизвикателствата на Съдбата, тежейки на мястото си във всичко, което е плод на вашите идеи и действия. Вземете ли веднъж решение, ще го следвате до край, каквото и да ви струва това, но не прибързвайте в нищо, за да си спестите грешки и пропуски. Вслушате ли се в съвета ми и постигнете ли така необходимата ви умереност във всичко, ще имате възможност да реализирате без остатък плановете си през цялата 2022 година, радвайки се на спокойствие и осигурен живот. Не си и помисляйте да обсебвате близките си, включително колегите и приятелите си, за да не си навредите сами, като ги дистанцирате, превръщайки ги неусетно в свои врагове. В това отношение 2022 годината е много важна за вас. Изпълнени с хармония и душевен мир, ще имате отлични възможности за професионален и личен живот, подкрепени от много хора не само през настоящата година, но и през следващите девет, които зависят от тази. Заради служебната си натовареност и професионални ангажименти понякога ще се чувствате уморени, самотни и дори депресирани, потискайки чувствата и емоциите си. Не винаги ще получавате съчувствие и вниманието, което очаквате и това ще ви наранява душевно. Активността ви ще бъде най-силно проявена през януари и септември, изразяваща се в пътувания, срещи и делови разговори. Бъдете внимателни, когато сте зад волана и спазвайте правилата за безопасност на пътя. Ще градите успешна професионална кариера и ще успявате в начинанията си, най-вече през февруари, март, април, октомври, ноември и декември. Имате горчив опит с пари, дадени на заем, дано сте си направили изводите, но специално през април и декември дори и не си помисляйте да го направите отново. Бъдете пестеливи, за да не си създадете сами финансови проблеми. И отново на дневен ред излиза необходимостта да не прибързвате в нищо. Сами ще се убедите в това през юни, успехите ви ще говорят красноречиво за всичко, в което влагате разум и умеете да подреждате приоритетите си. Емоционалността ви през май ще стигне горни нива, за това е препоръчително да намалите темпото и по възможност да си осигурите повече време за отдих, спестявайки си проблеми и разочарования. Част от новите ви срещи и запознанства през юли ще имат съдбовен характер, за това бъдете внимателни, защото много от тях ще играят важна роля в живота ви и през следващите години. Личните отношения ще ви носят усещане за хармония и доволство, стига да не се опитвате да обсебвате близките си и да не пренебрегвате задълженията в семейството и към родителите си.
2022 година ще е белязана с трудности, заради които успехите ви ще бъдат още по-забележими и сладки. Покажете силна воля и психическа устойчивост, особено през първата половина на годината, и не се предавайте каквито и препятствия да срещнете в професионалната си реализация, за да не пропуснете шансовете си. Възползвайте се от отличната възможност за подписване на изгодни договори през март, юни и ноември, създавайки свой успешен бизнес. През цялата 2022 година ще бъдете в отлична професионална форма и това ще оказва влияние на целия ви живот, за това бъдете смели и разумни. За разлика от предишната година, през тази ще имате достатъчно финансови средства, за да живеете според разбирането ви за висок стандарт, да си позволите желаните пътувания и развлечения. Ще бъдете мотивирани и ще работите усърдно за постигане на целите си. Избягвайте промени от професионален и делови характер през май и август, за да си спестите загуба на пари и други разочарования. Всичко започнато през януари, март, юни, септември и ноември ще ви носи успех, принос за който ще имат осъществените от вас от делови срещи, запознанства и полезно сътрудничество. Няма да ви липсват предложения за допълнителна работа, от които е препоръчително да се възползвате, защото ще ви носят не само добри доходи, но и ще обогатявате с тях опита си. Пристъпвайте към смяна на работното място само, ако сте напълно убедени в новите по-добри условия на работа, възможности за професионален растеж и по-високи доходи. През януари, юни и септември ще имате повече пътувания в чужбина, които ще преминават според очакванията ви.
Всяко пренапрежение и преумора през 2022 година ще ви се отразява нездравословно. В стресови ситуации, когато сте неспокойни, ще имате проблеми със стомаха и жлъчката, възможни са хранителни разстройства и натравяния, проблеми с наднормено тегло и с бъбреците. Възможните затруднения през август ще ви правят раздразнителни и дори агресивни, което ще се отразява на отношенията ви с околните. Не допускайте да провалите приятелства и партньорства, само защото трудно владеете гнева си, защото горчиво ще съжалявате. Бъдете смирени и търсете прошка там, където грешите, прощавайте на другите и се отпускайте. Дарявайте любовта си без ограничения и правила, дори и когато злоупотребяват с вашата загриженост и всеотдайност. Критичните дни за вас през годината са, когато Луната е във вашия знак: от 21 до 24 януари, от 20 до 22 февруари, от 19 до 22 март, от 16 до 18 април, от 13 до 15 май, от 9 до 12 юни, от 6 до 9 юли, от 3 до 5 и от 30 до 31 август, от 26 до 29 септември, от 24 до 26 октомври, от 20 до 22 ноември и от 17 до 20 декември.
Постарайте се да запазите брака си през 2022 година, в случай, че сте допуснали грешки и неблагоразумия в отношенията с брачния си партньор през изминалата година. Трудностите, за които стана въпрос по-горе ще оказват влияние на брака и семейството ви през първата половина на годината, има и други причини, които ще рефлектират върху живота ви. Проявете воля и бъдете по-отдадени на близките си, защото липсата на тяхната любов и уюта на дома не могат да бъдат компенсирани с нищо. От вас зависи да имате и поддържате спокойствие, хармония и любов в брака си, всякакви извинения са неуместни. За съжаление раздразнението ви може да вземе връх и нещата да стигнат до развод с брачната ви половинка, но повярвайте, това няма да ви донесе очакваното спокойствие и свобода, и ще се отрази негативно на здравето ви. Контролирайте по-добре емоциите си през май и се старайте да преценявате новите хора в живота ви през юли, особено, ако не сте обвързани и търсите сериозен партньор за брак. Втората половина на 2022 годината е подходяща за създаване на семейство. Отнасяйте се с повече внимание и грижи към родителите и роднините си.

Дева 24 август – 23 септември
2022 година ще бъде за вас година на промени, пътешествия, срещи и успехи. Самочувствието ви, основаващо се на богатия ви професионален и друг опит, ви дава по-голяма свобода в мислите и действията ви, благодарение на което ще можете да контролирате и по-добре живота си.
С творчески порив ще работите през годината за развитие на своите възможности и умения, успявайки в мащабни проекти да наложите своите идеи и виждания, мислейки и действайки с размах. Всичко това ще благоприятства финансите ви и ще ви радва.
Отговорни сте на работното място и в отношенията си с партньорите, и често се обвързвате с непосилни задачи, било за да докажете на себе си, че можете и това, или пък заради доброто си и състрадателно сърце да пожертвате времето, средствата дори и здравето си. Не го правете, нямате нужда от чак такава бъркотия в живота си, защото отсъствието от дома и липсата на внимание към семейството, поради заетостта ви, ще се отрази зле на отношенията в него, а това за вас е равнозначно на гибел.
Както и до сега ще се отличавате със силна интуиция, но не сте застраховани от грешки, ако се поддадете на внезапен импулс и оставите разума си на втори план. Но пък и склонността ви да изчаквате не винаги е добро решение и може да води до загуби. Ако в работата и в житейските си отношения с други хора установите липсата на общи интереси и цели, и въобще на неща, които да ви свързват, по-добре се дистанцирайте и не им позволявайте да ви облъчват с негативизма си. Подобни емоции и повишена чувствителност е възможно да ви създаде напрежение през първите дни на юни, откривайки задкулисните им игри.
Несемейните ги очаква дългосрочна и полезна за тях връзка, и ако пожелаят, биха могли да стигнат и пред олтара. Появата на нов член в семейството при други ще бъде причина за много и щастливи моменти, които не се забравят.
Януари е месец на емоции, срещи и създаване на полезни контакти. От умението ви да се владеете ще зависят победите ви. Говорете по същество и не позволявайте на никого да злоупотребява с доброто ви сърце и готовност да сте полезни. Заради финансовото ви благосъстояние много хора ще се домогват до парите ви, което не бива да допускате. В личен план е възможна промяна в дома ви, смяна на жилището или местоживеенето. Февруари е период на стабилизация и надграждане на вече постигнатото. Март и декември са измежду най-важните месеци за вас през годината, когато ще имате впечатляващи професионални и финансови успехи. В периода от 15 март до първата седмица на април бъдете внимателни и не предприемайте нищо ново, изключете от програмата си всякакви делови преговори и не влизайте в ненужни спорове. Няма да липсват трудности от различен характер, които следва да преодолявате с повече упорство и спортна злоба. Използвайте прозорливостта си през май, за да не попаднете под зловредно влияние на хора от обкръжението ви, които всячески ще се опитват да се възползват от плодовете на вашия труд. Не бъдете разточителни и прекалено щедри, за да не понесете загуби – финансови и душевни, и най-важното да можете адекватно да се впишете в промените, които бързо навлизат в живота ви. През лятото работете според възможностите си, но не се преуморявайте. През втората половина на юли до началото на август си наложете търпение и не подписвайте важни документи. По време на път бъдете внимателни и не предприемайте никакви рискове, за да се предпазите от грешки и си осигурите повече спокойствие. През оставащите до края на годината месеци ще имате повече работа, но и пари, особено през октомври. През ноември следвайте препоръките, казани по-горе. Делата ви през декември ще се развиват в правилната посока, от което ще оставате доволни и с хубаво настроение ще се подготвяте за новогодишните празници. Въздържайте се от прекомерно харчене, за да задържите спечеленото и през 2022 година.
През годината важна роля в живота ви ще имат представители на знаците Овен, Телец, Везни и Скорпион. Възможно е и благодарение на тяхната подкрепа да решите в своя полза правен въпрос, който ви създава притеснения от дълго време.
През първата половина на годината ще работите с много енергия и хъс да постигнете всичко, което планирате, че дори и повече, за което ще говорят и резултатите ви. Ще получите признание, финансово и духовно удовлетворение. Всичко това ще бъде възможно, ако сте внимателни към колегите и партньорите си и не проявявате прекалено настойчиво претенциите си към тях, с други думи ще се наложи да смекчите тона и не допускате проблеми на работното място, установявайки несходство в характерите с шефа или подчинените си. През втората половина на март до началото на април, втората половина на юли до началото на август и от 8 до 26 ноември не подписвайте важни документи, не влизайте в съдружия и не предприемайте рисковани ходове. Периодът около и след юни ще бъде ключов за професионалната ви реализация и резултатите ви ще зависят най-вече от вас. Работете по проектите си, като хладнокръвно обмисляте всяка стъпка, без емоции и лично отношение. Не се обвързвайте сами с целия обем от работа, а разпределяйте задачите си върху сътрудници и хора, с които имате общи интереси в конкретната сфера, за да не претоварите психиката и здравето си. Бъдете гъвкави и мислете в перспектива, като не се съсредоточавате само в една посока и при нужда не се колебайте да променяте плановете си. Имате потенциал, който следва да развивате, като не се страхувате от предизвикателства, които съдбата ще ви предложи.
За предпочитане е да се насочите към работа, която да ви дава сигурност и възможност за растеж в кариерата, без да се налагат драстични промени. Всичко това – в случай, че сте безработни и ви предстои професионална ориентация.
Ако сте в ръководна позиция, ще имате контрол над всичко и възможност да покажете стабилно и мъдро управление. Сами сте си извоювали правото да имате последната дума в делови проблеми и решения, правилността на които в последствие се потвърждава. Но отново ви обръщам внимание да не се страхувате и сменяте концепциите си в движение, ако работата и бизнеса го налагат.
Не така ще стоят нещата, ако сте в позиция на подчинени. Може би с по-забавено темпо ще изпълнявате задълженията си, но за сметка на това качествено и без да нарушавате сроковете, което в крайна сметка ще ви прави предпочитани и конкурентоспособни.
За разлика от други, при вас суетата е сведена до минимум и наместо да си губите времето в празни приказки и позьорство, ще предпочитате да виждате реалните резултати от труда си. Не е препоръчителна смяна на работното място през тази година, за да не останете за дълъг период от време без трайна заетост.
През годината ще имате физическа енергия, хъс към предизвикателствата и естествено склонност да се товарите с много работа, което по един или друг начин ще се отразява на здравето ви. Като цяло няма да имате здравословни проблеми, което съвсем не означава, че няма да боледувате. Но ще съумявате да балансирате и държите нещата под контрол, което е най-важно. Като основна причина за проблемите и неразположенията ви на първо място са нервите и стресът. Засилената ви чувствителност често е причина за избухливостта и невъздържанието ви, а от там и за болките ви. Във ваш интерес е да се щадите повече, като не очаквате това от другите. Научете се да казвате „не” и нещата ще си дойдат по места. Не може отговорностите и товара на другите да са за ваша сметка, и колкото по-рано го осъзнаете, толкова по-облекчени ще бъдете.
През зимните месеци се пазете от простуди, депресии и наранявания. Уязвими са стъпалата, краката и гърба. През пролетта е възможно да зачестят оплакванията ви от мигрена или главоболие, да се появят проблеми с очите и черния дроб.
През лятото, първата половина на юли или през втората половина на август задължително отделете от времето си за почивка, от каквато ще се нуждаете и през ноември. Посещение на санаториум също няма да ви навреди, напротив.
В периода след септември до края на годината ще се радвате на повече самочувствие и добро здраве, ако през годината сте отделяли достатъчно време за отдиха и културните си развлечения. За много от вас нуждата от спокойствие и духовна храна ще се превърнат в приоритетни, за това уединението, пътуванията, духовните практики, заниманията с хоби и беседите с приятели ще ви носят изключително приятни емоции и преживявания.
Не забравяйте, че движението е в основата на доброто ви здраве, помагайки ви да подобрите своята работоспособност, да укрепите организма и духа си, и не на последно място да поддържате оптималното си тегло.
Спортните занимания ще ви доставят всичко, от което се нуждаете: добро здраве и самочувствие, хубави емоции, а също липса на депресии и стрес.
По отношение на личния ви и интимен живот нещата ще се развиват на приливи и отливи. Обърнете внимание на собственото си поведение, дали правите достатъчно, за да предразположите партньора си към взаимност, или се налагате чрез капризи. Последното е малко вероятно, но може и да е провокирано, от което връзката ви само би загубила. Възможни са и раздели, ако нещата са стигнали и преминали границите на търпимостта, но не е задължително. Първите пет месеца на годината ще се превърнат в изпитание за чувствата ви в брака и в партньорските взаимоотношения, за това бъдете внимателни, отстъпчиви, но най-вече любящи, ако такава е повелята на сърцето ви. Обратното би означавало всеки да хване по пътя си.
Няма да ви липсват романтични вълнения и пориви към промяна, особено през периода 11 март – 15 юни, но бъдете разумни и не се поддавайте на мимолетни импулси, ако връзката ви е пълноценна.
През летните месеци не влизайте в спорове, защото ще имате провокации към такива, които могат да предизвикат конфликти и усложнения във връзката ви. Не пренасяйте служебните си проблеми в къщи и не създавайте излишно безпокойство у близките си.
Периодът след септември до края на годината ще е по-спокоен за вас и семейството ви, и така ще продължите през новата година.
Ако сте необвързани и самотни, вземете нещата в свои ръце и търсете своята половинка, като водите по-активен социален живот. Изразен шанс това да се случи са периодите от средата на март до началото на април, юни, август, от средата на октомври до края на годината. Ако направите усилие за промяна в живота си е сигурно, че съдбата ще ви предложи хубави поводи за радостни събития и тържества.
В областта на образованието 2022 година ще бъде важна и преломна за вас. Ще бъдете оценени и ще получите предложение за специализация или работа в чужбина.
Съвсем реален е шансът ви да попаднете в друга среда, да се срещнете с различни хора и се запознаете с чужди култури. Не се страхувайте от неизвестността, защото ще имате подкрепа и ще успеете да се реализирате.
Вярвайте в себе си и в интуицията си, в доброто и хората, бъдете реалисти и не потискайте оптимизма си. С позитивни мисли денят е по-светъл, светът по-добър и животът по-хубав.
Следва.

Източник: Дир.бг

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.