Местната структура на Граждани за европейско развитие на България край Дунав определят кандидат за кмет и общински съветници, научи Актуално Свищов.

Номинационното събрание на ПП ГЕРБ – Свищов се провежда на 17 август, понеделник от 17,30 часа. Сбирката е в зала 1 на Общината и протича в три точки.

Първата е номинация за кметове на кметства. След това се определят кандидатите за общински съветници. Третата и последна точка е номинация за кмет на община Свищов.

Право на глас в събранието имат всички членове на ПП ГЕРБ с платен членски внос, уточняват от местната партийна централа.

Актуално Свищов припомня, че по-малко от два месеца преди началото на предизборната кампания няма нито един официален мераклия за стопанин на Цанко Церковски 2. Партиите явно първо ще поплажуват и поопекат на родното или гръцкото море, и в началото на септември ще спуснат на електоратите куклите си за кандидат-кметове и кандидат-съветници. Въпросът е дали свищовлии ще им се вържат този път и ще отидат ли да гласуват?!