Започна извънредното заседание на Народното събрание, което има за задача да гласува кандидатурата на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков за министър-председател. От ГЕРБ-СДС обаче неочаквано прекъснаха процедурата с искане за декларация. На трибуната излезе шефа на парламентарната група на коалицията Десислава Атанасова, която обяви, че преди да се избере нов кабинет, трябва да се направи оценка на служебните правителствна на президента Румен Радев. Според Атанасова назначените от него кабинети не са се справили с поставените им задачи и са сътворили „безпрецедентен хаос“ във всички области на обществения живот, както и са ескалирали политическата криза.
Докато държавният глава я слушаше, тя го обвини в провал в битката с ковид и крушение в процеса на ваксинация, и му хвърли отговорността за високата смъртност. Оттук Атанасова се прехвърли на организацията на изборите, които тя охарактеризира с демотивация на избирателите, вината за което видя в „репресиите“ на служебните кабинет. За Кирил Петков шефът на герберските депутати напомни за казуса с канадското му гражданство. А другия съпредседател на ПП Асен Василев, който беше финансов министър, обвини, че е виновен за липсата на напредък към еврозоната. Накрая отново се върна към Румен Радев, за когото обяви, че е задълбочил разделението на обществото и е вкарал в конфронтация институциите. Радев я слушаше с лека усмивка.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.