Граждани за европейско развитие на България за пореден път са първа политическа сила в община Свищов. За изборите за 50-то Народно събрание хората на Бойко Борисов край Дунав получават 2404 гласа. Данните са от паралелното преброяване извършено от местната структура на БСП.

Втора политическа сила в общината е Възраждане. Хората на Костадин Костадинов получават подкрепата от 1379 свищовлии.

Трета политическа сила е Българска социалистическа партия. Хората на Корнелия Нинова получават подкрепата на 756 избиратели.

Четвърта политическа сила е коалицията Продължаваме промяната – Демократична България. Хората на Кирил Петков, Асен Василев и компания получават подкрепата на 752 свищовлии.

Движение за права и свободи е пета политическа сила край Дунав. Хората на Делян Пеевски са предпочетени от 568 избиратели.

Има такъв народ получава подкрепа от 542 души, а изненадата на изборите – Величие – 451 гласа.

Меч на Иван Гешев е предпочетено от 250 души. 83 са гласували за Мая Манолова и Ваня Григорова и тяхната Солидарна България – 83 гласа. За Левицата са гласували 11 души.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.