Представителите на ГЕРБ и ДПС в Централната избирателна комисия (ЦИК) спасиха лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов от наказание за агитация в деня на балотажа. Комисарите разгледаха проект на решение за установяване на нарушение на Борисов, но не събраха мнозинство, за да го приемат, тъй като от ГЕРБ и ДПС гласуваха против. Решенията в ЦИК се вземат с 2/3 от гласовете – в случая „за“ гласуваха 9-има членове, а „против“ бяха петима.
За изказването на Борисов днес по обед в комисията са постъпили над 20 сигнала, включително и писмо от СЕМ, стана ясно на заседанието на комисията. В тях се твърди, че с изказването си Борисов е извършил нарушение, като е направил агитация в изборния ден в полза на един от кандидатите.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.