Днес официално бе даден старт на кампанията за Местни избори 2023 година! Не, не бе обявен кандидат за кмет, но ГЕРБ и БСП излязоха с ДЕКЛАРАЦИИ, посветени на Калин Костов.
Авторът на настоящия текст не е съгласен с много от тезите на общинския съветник! Когато е смятал е заявявал публично противното на Калин Костов мнение. Но и двамата не си позволиха през годините лични нападки, нарушаващи добрия тон.
С днешната СЦЕНКА в пленарна зала приличаща на другарски съд и на заседание на Конвента от времето на Френската революция двете формации изпълниха приказката на старите баби: Вместо да изпишат вежди, извадиха очи!
Направиха безценна услуга на нападнатия – през следващите месеци той ще има безкраен арсенал от теми за размишления по актуалната политическа ситуация в община Свищов. На самия Калин Костов един непоискан съвет – публикувайте с името си статиите, както прави авторът на настоящия текст! Разграничавайте ясно Вашите тези и мисли от тезите на Вашите събеседници. Съветът е непоискан, но приятелски…
Иначе темата „Костов“ се превърна в своеобразна нишка на Ариадна на днешното заседание на местния парламент. Бе припомнена неговата политическата биография. И тук приказката на старите баби може да се приложи – злодеят в един момент придоби вид на мъченик!
А всички, които заседават всеки месец в пленарната зала 1 на „Цанко Церковски“ 1 са там по волята на избирателите! Калин Костов събра лично близо 2000 гласа, горе-долу толкова припознаха „Площад Алеко“ и хората, които стоят зад него, да ги представя. Та днес бяха нападнати тези избиратели покрай Калин Костов…
От изказаните в пленарна зала приказки – изводът е един: двете партии, които на местно ниво са в коалиция от 2015 година, определено направиха заявка да управляват община Свищов и след октомври 2023 година.
Авторът на настоящия текст преди дни направи КОМЕНТАР-ПРОГНОЗА за очакванията си за една предизвестена битка за Местни избори 2023. Днес бе опроверган в частта за скучна кампания. С интерес ще видим дали ще бъде опроверган и за кандидат, който да е реален опонент на кмета Генчев.
Но, както се казва – времето ще покаже!
Александър ШАБОВ