Журналистът Георги Милков представи книгата си „Истории от ръчния багаж“ в Свищов. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

Като част от програмата, посветена на 161 години от рождението на Алеко Константинов и 130 години от първото издание на „До Чикаго и назад“ в града на Щастливеца писателят-журналист Георги Милков представи своята първа книга „Истории от ръчния багаж“.

Зала 1 на Общината се оказа тясна за желаещите да се срещнат с Георги Милков, който не разочарова почитателите си и сподели с тях интересни истории от своя живот и пътувания. В рамките на два часа, той успя да задържи нестихващо вниманието на публиката, а в края на срещата ги зарадва с новината, че обмисля издаването и на втора книга, тъй като животът му изобилства от срещи и преживявания, които си заслужава да бъдат споделени с читателите.

Срещата с писателят-журналист бе водена от директора на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов, който благодари на Георги Милов за гостуването му в Свищов и пое ангажимент да го покани отново в крайдунавския град за представянето и на следващото му литературно произведение.

Вълнуващото представяне на книгата „Истории от ръчния багаж“ бе съпроводено с неформални разговори с автора, който беше изключително откровен със свищовската публика. На въпрос кои са сред най-интересните места, които е посетил, журналистът отговори, че интересните места могат да бъдат и съседните преки улици, макар че на него му се е наложило да стигне и до другия край на Света, за да види такива, но по-важното, което той подчерта е, че където и да отиде бързо иска да се завърне в България, защото тя за него е най-прекрасната страна. „Ако в страната си имаш работа, която обичаш, близки и приятели, то тогава няма сила, която да те накара да живееш щастливо на друго място…. Проблеми има навсякъде, но това което прави едно място незабравимо и истински стойностно всъщност е начинът, по който го споделяме с близките си хора“. Той сподели също, че като журналист му се е налагало да ходи не веднъж и на враждебни, и тъжни места, като Афганистан например, които обаче са го научили да цени живота и добротата, които трябва да бъдат ценени тук и сега, а не само в трудните моменти.

В края на срещата Георги Милков се снима с почитателите си, раздаде автографи на закупилите първата му книга и обеща, че тя няма да е и последна.