Две стипендии на ученици от СУ „Димитър Благоев“ за спортни успехи връчи днес Георги Манзаров, председател на фондация „Ангели от Лим“, обединяваща родителите на загиналите на 4 април 2004 свищовски деца и баща на Юлиян Манзаров и член на УС на ОФК Академик, съобщиха от гимназията.

Днес в училището официално приключи учебната година, а на 48 ученици, които са пълни отличници през учебната година бяха връчени грамоти.

По инициатива на Георги Манзаров ежегодно се изплаща стипендия, учредена в памет на Юлиян, нелепо загинал във водите на река Лим. Георги Манзаров връчи стипендии на Николай Димитров от 12 А клас и Марио Маринов от 12 В, които имат изявени успехи в областта на спорта.

Директорът на училището Цветанка Кирова връчи грамоти и награди на пълните отличници и на изявените ученици през учебната 2022/2023 – 48 от 4 до 11 клас.

Отличени бяха и ученици достигнали до Национален кръг на състезанието по английски език Kangaroo Global Linguistics 2023, Отбор девойки 8-10 клас по тенис на маса за класиране на 3-то място на Държавното ученическо първенство и Божидар Ганев за множество призови места в национални и международни състезания по бойни спортове.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.