Първият приятелски двубой между отборите на „Янтра“ и „Червена звезда“ от румънската община Бужору завърши с победа за домакините от Ценово. Футболният мач се проведе на игрището в Долна Студена по инициатива на кметовете на двете общини. Съставът на „Янтра“ беше съставен от състезатели на едноименните отбори в Ценово и Долна Студена. В знак на уважение и приятелство капитаните на двата отбора си размениха флагчета и плакети.

Веднага след първия съдийски сигнал гостите оказаха осезаем натиск пред вратата на домакините. Напористата им игра доведе до успех, още в средата на първото полувреме румънците бяха с аванс от два гола. Силите и възможностите на играчите от „Янтра“ започнаха да се събуждат и проблясват значително по-късно. Те не само заиграха като равностоен противник и балансираха играта. Петнадесетгодишният Николай Миланов първи прониза вратата на гостите и даде начало на обрата в играта. Втората част на срещата започна с тотално надмощие на домакините. В продължение на няколко минути те не само успяха да изравнят резултата, но и поведоха с голове на Теодор Тошев и Красимир Кръстев. Срещата завърши при краен резултат 3:2 за футболистите от „Янтра“. Независимо от обрата, играта и на двата състава запази изключителна коректност без излишни фалове и нарушения.

Гостите от северната ни съседка се запознаха с част от забележителностите на Ценово и Долна Студена. Футболистите от двата отбора са твърдо решени да продължат и в бъдеще дружеските отношения. Визитата на ценовчани в Бужору ще бъде през пролетта на следващата година.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.