С класическото 3:0 загубиха футболистите на Янтра (Ценово) при гостуването си в Румъния. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Преди началото на пролетния полусезон ценовчани върнаха визитата на отбора от Бужору, окръг Александрия. Още от първата минута контролната среща започна много динамично и оспорвано като се водеше борба за всяка топка. Това положение на равностойност се запази до 41-та минута на първото полувреме, когато след неразбирателство в защитата на гостите дойде и първият гол. След почивката в отбора на домакините бяха извършени шест смени, а ценовчани разполагаха само двама резервни играчи. Независимо от това играта продължи да бъде равностойна. В средата на второто време футболистите на Бужору реализираха два бързи гола във вратата на противника. Гостите направиха опит за обрат в играта. На два пъти те поразяваха вратата на домакините, но съдийската бригада от Александрия отмени попаденията като ги определи като засада. При този резултата дойде и последният сигнал на срещата.

„Футболистите на Янтра показаха по-технична игра. За сметка на това, домакините ги превъзхождаха с по-добра физика и издръжливост. Едно от положенията на засада беше много спорно, но съдиите имат решаващ глас. През цялото време играта беше чиста и спортменска“, сподели председателят на Общинския съвет в Ценово Георги Георгиев, който придружаваше отбора.

След приключване на срещата ценовчани приятна изненадаха домакините като им подариха мартеници. В знак на приятелство и продължаващо сътрудничество капитаните на двата състава си размениха сувенири и клубни флагчета.

Румънците гостуваха в Ценово в края на август м.г., когато си тръгнаха със загуба от два гола. Футболистите от Янтра получиха покана за ново гостуване в северната ни съседка в края на сезона, като ще се изиграят няколко срещи с първенците от групата.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.