Приключи междуученическият футболен турнир „Юлиян Манзаров“. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Турнирът, организиран от Община Свищов, Фондация „Ангели от Лим“ и ОФК „Академик“ по повод 20-годишнината от трагедията в р. Лим, при която 12 свищовски деца загубиха живота си, се проведе днес в Свищов, а в него взеха участие училищни отбори от община Свищов.

На церемонията по награждаване присъства футболното име от близкото минало и председател на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, който беше бурно аплодиран от всички футболисти и гости на турнира. Кметът на Свищов благодари на всички взели участие в организацията на възпоменателното спортно събитие и приветства състезателите за спортсменската игра. От своя страна бащата на Юлиян Манзаров – Георги Манзаров, който е и председател на Фондация „Ангели от Лим“, благодари на Община Свищов за подкрепата и активното участие в реализирането на тазгодишния турнир, както и във всички мероприятия в памет на загиналите деца. Той подчерат, че Фондацията високо оценява подкрепата на Общината.

Наградите, които са осигурени от Община Свищов, бяха връчени на отличените отбори от кмета Генчо Генчев, Георги Манзаров и Бончо Генчев. За да стимулира физическата активност при подрастващите, да подпомогне развитието на спорта и по-конкретно футбола Георги Манзаров връчи парични награди, осигурени лично от него, на всеки от отборите.

Финалът на тазгодишния футболен турнир „Юлиян Манзаров“ завърши с думите: „Нека днешният ден да е символ на това, за което се бореше Юли – неопетнена и справедлива игра, в която печели по-добрият отбор!“.

Класиране на участниците:
Първа възрастова група 5-7 клас

Първа място – СУ „Димитър Благоев“

Второ място – СУ „Николай Катранов“

Трето място – СУ „Цветан Радославов“

Голмайстор на турнира – със 17 гола Ефе Ахмед

Втора възрастова група 8-10 клас

Първа място – ПДТГ „Димитър Хадживасилев“

Второ място – СПГ „Алеко Константинов“

Трето място – СУ „Николай Катранов“

Голмайстор на турнира – с 6 гола Нивелин Иванов

Трета възрастова група 11-12 клас

Първа място – ПДТГ „Димитър Хадживасилев“

Второ място – СУ „Димитър Благоев“

Трето място – СУ „Николай Катранов“

Голмайстор на турнира – с 10 гола Тонислав Славев

С грамоти за участие в различните категории бяха отличени: ОУ „Христо Ботев“ – с. Алеково, ОУ „Филип Сакелариевич“ и СПГ „Алеко Константинов“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.