Представителният отбор на „Академик“ направи посещение в Дома за възрастни хора „Мария Луиза“, видя Актуално Свищов. Старши треньорът и неговите възпитаници подготвиха подаръци за жителите на дома и помогнаха с доброволческа дейност.

Подготовка на почвата, посяване на градината, разчистване на някои части от двора на дома, бяха част от дейностите на играчите. Някои от футболистите премериха сили с по-възрастните си съперници на игри като табла, шах и белот.

Инициативата бе отлично приета от персонала и хората от дома, като в скоро време ще очакват ново посещение от младите спортисти на „Академик“.

За нас е много важно да сме социално отговорни и активни в случващото се в града ни. Искам момчетата да знаят, че футболът е удоволствие, което носи и отговорности със себе си. Да бъдем полезни на обществото, да сме отзивчиви, да помагаме на останалите, са ключови неща, които искам да изградим във всеки наш спортист, не само в първия отбор, но и в нашата школа.“ – заяви старши-треньорът на „Академик“, Радостин Александров.

 

Снимки: Айхан АХМЕДОВ