Известният футболист от близкото минало, играч на ЦСКА – Зарко Мачев посети тренировка на Академик, Футбол 5, видя Актуално Свищов.
Зарко Мачев е родом от свищовското село Ореш, юноша на „студентите“. Поводът за посещението на Мачев бе да наблюдава сина на своя племенник, който също следва именития си роднина и прави първи стъпки на футболния терен.
След края на тренировката Зарко Мачев се снима с децата и треньорите, а от своя страна ОФК Академик дари своя бивш възпитаник със сувенирно шалче на клуба.
Интересен факт от кариерата на Зарко Мачев е че е играл в един от паметните мачове на български отбори в Европейските турнири – победата на ЦСКА над Ювентус с 3:2. Тогава в редиците на „Старата госпожа“ блестят имената на Зидан, Дешан, Раванели и Виали. Бившият възпитаник на Академик има мачове и срещу Барселона, а в разцвета ни силите си е играл в ЦСКА и Славия и е записал мач за националния отбор на България.
Най-малките възпитаници на Академик с интерес изслушаха разказите на Зарко Мачев, който е доказателство, че школата на „Академик“ е богата на история и има светло бъдеще.
Актуално Свищов припомня: Зарко Мачев играе като десен бек за Дунав Русе и Славия София. Преминава в ЦСКА през лятото на 1991. Шампион на България през 1991/92, носител на купата на България през 1992/93. Остава в ЦСКА до края на 1994, след което играе в Берое Стара Загора и Левски Кюстендил. Национален състезател. След прекратяване на състезателната си кариера е треньор в ДЮШ на Академик Свищов и в ДЮШ на Миньор Перник. Треньор на Марек Новегро Италия.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.