17-годишният футболист на Академик (Свищов) ВИКТОР ПЕНЕВ стана най-младият треньор в България с испански лиценз (UEFA C), научи Актуално Свищов. Пенев поднови треньорския си договор с отбора на „студентите“ и отново започна да тренира младите надежди на клуба, съобщи за „Новините от града на Щастливеца – такива, каквито са!“ Емил Перушанов, президент на клуба. Талантливият юноша бе открит и обучаван лично от напусналия в края на ноември треньор и бивш играч на Левски – Росен Илков. Именно бившият ас на „сините“ покани 17-годишния Виктор да играе за отбора и му се довери да тренира младото поколение – деца към Академик.
Виктор Пенев е роден в Мадрид, където от малък играе футбол и е преминал през школите на Атлетико и Виляреал. В България той е играл за юношите на Левски и Славия. Докато тренира в Славия, той има големия шанс да се запознае с легендата Христо Стоичков и признава, че винаги ще помни окуражителните думи на Камата: „Да рита, да рита и пак да рита!“. Именно те го стимулират да поеме към своята детска мечта – да стане голям футболист, която вече е на път да се сбъдне.
Виктор залага не само на спорта, но същевременно учи задочно и в колеж по „Бизнес и маркетинг“. Негови родители са успешната писателка Бойка Николас и гайдарят Пламен Пенев, който преподава в българското училище в Кастейон и участва с испански музиканти в група, в която смесва българския фолклор с испанска старинна музика. Футболната ни надежда има и по-голяма сестра – Паулина Ванегас, която става популярна като участничка във „Фермата“- 2019 г., а днес е една от водещите на предаването „Гозбата на България“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.