Голямата трансферна цел на Реал Мадрид – Килиан Мбапе, ще посети испанската столица, но засега не, за да облече екипа на „белия балет“, а за да свири на флейта, пише Classic FM, цитиран от Дир.бг.
Френският футболист освен голмайстор, се оказва, че е и майстор на флейтата. Преди да започне сериозно да спортува, Килиан учи 5 години в престижната консерватория Бонди (близо до Париж), където е един от най-добрите флейтисти.
Мбапе се е съгласил да излезе на сцената на фестивала „Сан Флорентино“ в испанската столица.
Премиерката на район Мадрид Диас Аюсо е предложила на Мбапе да дебютира в Националния музикален Аудиториум в Мадрид като солист в концерт на Оркестъра и хора на Област Мадрид (ORCAM).
По време на кратък разговор, проведен в Париж, футболистът е признал намерението си, че след приключване на спортната му кариера, ще се посвети на класическата музика.
Той ще свири заедно с Държавния оркестър на Мадрид на 27 септември 2023 г.
Мбапе е дал зелена светлина на идеята на Аюсо и е поискал програмата да включва любимото му произведение- Концерт за флейта номер 1 в сол мажор K 313 от Волфганг Амадеус Моцарт.
Изабел Диас Аюсо е много близка с президента на „Реал“ Флорентино Перес.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.