Футболистът Георги Миланов ще проведе тренировка с възпитаниците на Детско-юношеската школа „Академик“. Това съобщиха за Актуално Свищов от управата на клуба.
Ръководството на ОФК „Академик“ организира за всички играчи, привърженици и жители на Свищов открита тренировка и среща със звездата на „Левски“ София и националния отбор по футбол – Георги Миланов.
Срещата ще се състои на 22 септември, четвъртък, от 15 часа на спортния терен на Академията.
Жоро Миланов ще проведе кратка тренировка с възпитаниците на школата на „Академик“ и ще наблюдава демонстрация на тренировъчен процес. След това ще има среща с всички фенове с възможност за снимки, автографи и приятелски разговори.
„Вратите са отворени за всички деца, юноши, родители и фенове и се надяваме този ден да се превърне в празник на футбола в град Свищов”, коментираха от Управата на Академик.
Това е част от инициативата на клуба за популяризиране на футбола в региона и е отлична възможност за всички да се докоснат до някои от най-големите звезди на българския футбол.
Роден на 19 февруари 1992 г. в град Левски, Миланов играе като офанзивен халф или втори нападател, но може да се изявява еднакво добре по левия и десния фланг на атаката.
През 2005 г. Миланов постъпва в Академия „Литекс“, а през февруари 2009 г. тогавашният наставник на „оранжевите“ Станимир Стоилов го взима в първия отбор. По това време Георги е неизменен титуляр в юношеския национален отбор, на който е и капитан.
В края на 2012 г. е избран за Футболист № 1 на България, като се превръща в най-младия победител в анкетата. На същата церемония Миланов печели и втора награда за „Най-добър футболист на А група“ за 2012 година.
На 5 юли 2013 г. Миланов подписва петгодишен договор с шампиона на Русия – ЦСКА (Москва). Дебютира на 18 август срещу Кубан. С времето заиграва като опорен халф. Българинът успява да се адаптира в отбора и получава все по-голямо доверие от старши треньора Леонид Слуцкий. Постепенно става един от твърдите титуляри в състава. Шампион на Русия с ЦСКА Москва.
Подвизава се още в Грасхопър и в МОЛ Види, където записва 42 мача с 4 гола.
В момента е лидер в отбора на „Левски“, с който е и носител на купата на България от изминалия сезон.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.