Срещата от 9- я кръг в първенството на Елитната областна футболна група между Земеделец /Козловец/ и ФК Недан от едноименното село бе прекратена в 24- ата минута, а главният съдия Николай Димитров откаран с линейка в болницата в Свищов, пише Борба.

Съдията бе нокаутиран от играча на гостите Славомир Семчев, който го нападна заради отсъден наказателен удар в полза на домакините. По разкази на очевидци, решението на арбитъра е било правилно, а до момента на инцидента не е имало предпоставки за подобна ескалация на напрежението. Семчев обаче е имал вече жълт картон за оспорване на решение на Николай Димитров.

След отсъждане на дузпата играчът застига съдията и в гръб го удря с юмрук в главата. Виждайки, че потърпевшият е в безсъзнание нападателят напуска по екип стадиона с личния си автомобил, а арбитърът е откаран с извиканата от кмета на Козловец – Борис Велев, линейка на Спешна помощ в Свищов. Прегледът на скенер е установил счупване на скулата и днес Димитров бе опериран в болница в Плевен.

Предстои му възстановяване, а Семчев ще чака първо решението на Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС, а после и това на Съда… На отбора на Земеделец 93 е присъдена служебна победа с 3:0.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.