Часове след като стана известно, че е бит до смърт секретарят на Културния център „ Цар Борис III“ в Охрид, Северна Македония свищовлията – Пламен Борисов, журналист от Свищов – оператор в бившата КТ „Видеосат“, фотограф на свободна практика и фоторепортер на сайта „Площад Алеко“ написа следното:
Неведоми са пътищата Господни. На 8 декември се озовах в Охрид по време на честванията на празника на Свети Климент Охридски. Имах възможността да посетя Културният център „Цар Борис III“ в Охрид и да се запозная с момчетата и момичетата, които се грижат за него.
Посрещнаха ни като приятели.
Това е същият културен център, по който седмици по-рано бяха стреляли по него. Там беше и Християн – секретар на центъра и открит българин в Македония.
Седмици по-късно заради позицията си за своята националност той е зверски пребит. Нека свети Климент и Господ му дават сили да преодолее всички трудности.
Пламен БОРИСОВ
Сн.: личен архив

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.