Фестивала за антично наследство “Орел на Дунав” не е включен в Културния календар на община Свищов за 2024 година, видя Актуално Свищов.

В документа са включени четири прояви с международен характер. Първата проява е в началото на януари – на 13-ти се отчитат резултатите от Международния конкурс за къс хумористичен разказ на името на Щастливеца. Два дни през юни – 22-ри и 23-ти е традиционния събор на католиците от България в село Ореш. От 1 до 4 август е МФФ “Фолклорен извор” в село Царевец.

Наред с това се отбелязват и други годишнини с местно и национално значение. Предстои да се отбележи 130 години от отпечатването на първото издание на “До Чикаго и назад”. През февруари пък отбелязваме 210 години от рождението на Димитър Хадживасилев.

Фестивалът “Орел на Дунава” не се закрива, заяви категорично пред Новините – такива, каквито са Росен Маринов, ръководител на Дирекция Култура и културно наследство. По думите му решението ще се вземе от ОбС-Свищов, който трябва да утвърди културния календар. Предложението е проявата да се провежда на две години.