Фенове на Академик организират ществие в събота, когато “студентите” водени от Георги Онов играят с Локомотив (Горна Оряховица). Това съобщха за Актуално Свищов от фен клуба на Академик. По тази причина улица “Патриарх Евтимий” ще бъде затворена за движение на превозни средства.

В 13 часа от площад “Хан Бъчва” поема ществието на агитката. Феновете ще бъдат „въоръжени“ с тъпани и знамена. Обещават да възродят старите песни, които са звучали на стадиона, възпяващи 74-годишния клуб.

По тази причина улица “Патриарх Евтимий” ще бъде затворена от органите на реда, които ще охраняват шествието и мача. След похода феновете на Академик влизат на стадиона, където вече бе обявен вход свободен от клуба.

Всички взели участие пък получават и безплатно календара на Академик, преди да заемат места по трибуните. Организаторите коментираха, че са осигурили над 1000 календара.

Същевременно, както Новините от града на Щастливеца – такива, каквито!, са взети изключителни мерки от органите на сигурността за осигуряване реда преди, по време и след приключване на мача – като паркингът пред стадиона ще бъде отцепен за фенове на гостуващата агитка, като по предварителна информация се очакват над 400 фенове на Локо (Горна Оряховица).

Специално за срещата се осигурява контролиран пропускателен режим, като няма да се допускат бутилки с капачки и е възможно да се проверява багажа на зрителите. Феновете от Горна Оряховица ще бъдат охранявани от 15 полици от родния им град, а в тяхна помощ ще има дузина жандармеристи от Велико Търново. От страна на местното РУ ще се ангажират 50 служители на реда.

За срещата в събота, 24 февруари пък на стадиона е монтирана нова озвучителна уредба, в помощ на публиката. От домакините са предвидили също и томбола за всички присъстващи в почивката на мача.


 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.