Въпреки че очакваните сблъсъци между фенове на ЦСКА 1948 и ЦСКА се разминаха, до напрежение се стигна, макар и след мача, пише Дир.бг.

Веднага след „червения двубой“ фенове на ЦСКА и жители на Бистрица се сбиха, а стълкновението завърши с двама в ареста, съобщи БНТ.

Задържани са фенове, които са се нахвърлили върху жители на квартала. Те са откарани в 8 РПУ. Първоначално четирима от привържениците на ЦСКА са нападнали двамата местни.

При сбиването след мача от удар в лицето леко е пострадал кметът на Бистрица Самуил Попов. Самият той разказа пред БНТ, че минавайки през центъра, е видял бой и се е опитал да разтърве участниците в него.

  • „Минах през центъра и видях как става бой. Не знаех кои са и кой какъв е. Просто исках да ги спра. Опитах да спра боя, но те не спираха. Едните бяха свалени на земята и въпреки това ги ритаха. Един от тях ме попита кой съм, казах, че просто искам да спра боя, но те не спираха и така…“, заяви Самуил Попов.

Кметът викал „спри, спри“, но боят не спирал.

В същото време в Бистрица в неделя бяха изпратени сериозни полицейски сили и жандармерия в подкрепление именно за да се избегнат физически сблъсъци. Освен столични жандармеристи е имало и техни колеги, мобилизирани от различни градове на страната.

  • „Нашето становище остава същото, вие сами видяхте. Не може такава среща от такъв характер с толкова много фенове да бъде посрещана на този стадион“, коментира ст. комисар Георги Алексиев, заместник-директор на СДВР.

Около 1500 фенове на ЦСКА пък наблюдаваха двубоя от поляна – частен имот на бистричанин, който отвори оградата и ги приюти. За тях нямаше място на стадиона, който е прекалено малък, за да ги приюти след отказа на БФС мачът да се играе на Националния.

Попитан защо е пуснал в имота си феновете на ЦСКА, бистричанинът Стефан Тачев призна: „Щото ще изпочупят всичко. По-добре да минем с по-леко. Долу мрежата е паднала – 5-6 кола, сега всички хора зад оградата ще преминат през нея, като свърши мачът“.

  • Човекът получи шал от благодарност.
  • „Шал, ама другите ще ме бият заради този шал. Мен не ме интересува нито ЦСКА, нито Левски. Това са загубени работи за мен. Кметът ми се обади, полицията ми се обади, всички ми казваха „Вземи им пари да ги пуснеш“. Мен не ми е за парите – сега празното им го давам, ама миналата година ми се катериха по ябълките, изпочупиха ми ябълките, което не е прилично“, обясни чистосърдечно човекът, който приюти феновете на поляната си.

След края на двубоя фенове, настанени в частния имот, събраха торби с боклуци и поеха ангажимент да възстановят счупената ограда.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.