В дъжд, вятър, студ, сняг и жега те и колегите им винаги са навън! Някои ги поздравяват сутрин, минавайки покрай тях, а други ги подминават като предмети. Актуално Свищов разговаря с две от жените Фатме Якубова и Сибел Хасанова, които всеки ден са край нас и с метла в ръка, допринасят града ни да е по-приветлив и чист. Разговаряме в деня на толкова празници, но не и на празнична тематика…
Свищовлии не пазят чисто! В това са категорични Фатме и Сибел, работещи в ОП „Чистота-Свищов“ повече от десет години.
Минаваш, помиташ и докато се върнеш пак е в боклуци. Отделно хората си отварят колите и си хвърлят отпадъците на улицата, споделят с болка и двете.
Иначе и двете жени са доволни от работата си – за труда си получават минималната работна заплата, но не се оплакват. Справят се! И двете могат да се видят и в студ и в жега по улиците с метлите и кофите. Зимата започват от седем, а лятото заради жегата час, час и половина по-рано, да избегнат обедните пикови температури.
Част от работата им освен метене включва и изриване на тротоари от снега.
Да сме живи и здрави, и ние и децата ни! Това е простичката мечта и на двете.
Със смях приключваме разговора „Дано да стигнем до пенсия с тази метла!“…

До 15 октомври гласувайте в анкетата ни: За кого ще гласувате на 29 октомври за кмет?

Гласът може да дадете ТУК

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.