Юлските температури от 37 градуса, които имахме на места само преди дни, бързо ще останат спомен поне за 8-9 месеца, пише Дир. бг.
Понеделник ще бъде почти тихо или със слаб вятър от югозапад. Температурите за кратко ще се повишат и в повечето места ще бъдат от 19 до 24 градуса.
Над южните и голяма част от източните райони ще бъде слънчево, а повече облаци ще има на запад и север, като привечер над Северозападна България ще превали краткотраен дъжд.
През нощта облачността ще намалява до ясно време в по-голямата част на страната. Ще бъде ветровито, с до умерен западен вятър.
Минималните температури ще са от 4 до 10 градуса и на места в котловините на запад ще се образуват слаби слани.
През деня утре облачността ще бъде незначителна над повечето места, а повече облаци ще има в Родопите и Странджа, като и там ще остава почти без валежи.
Ще остане ветровито, с умерен вятър от запад. Дневните температури ще бъдат от 16 до 21 градуса.
В Европа топло остава само по Средиземноморието, а в останалите части на континента температурите ще са характерни за ранната есен.
Балканите, от най-топлото място през миналата седмица, сега са едно от най-хладните. Но доста хладно ще бъде и в централните, и източните части, където на много места дневните температури ще останат под 20 градуса.
В сряда и четвъртък сутрин ще бъде отново доста хладно, с температури от 3-4 до 9 градуса в повечето места и отново е възможно да се образуват слаби слани.
През деня стойностите ще достигнат 15 до 20 градуса. В сряда ще духа до умерен западен вятър, а в четвъртък – предимно слаб от североизток и север.
Облачността ще бъде променлива, главно през втория ден на отделни места ще превали дъжд.
В петък ще бъде облачно, с по-значителни разкъсвания на облачността на северозапад. Над западните и крайните югоизточни райони ще превали дъжд. Температурите ще останат ниски, минималните от 4 до 10, а дневните от 15 до 20, 21 градуса.
В събота и неделя предимно дневните температури слабо ще се повишат и през втория ден на места ще достигнат стойности до около 24 градуса. Сутрин около водните басейни ще има места с кратки мъгли.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.