СУ „Николай Катранов“ се включи в инициативата „Еразъм дни“ (Erasmus Days), която цели да отбележи огромното положително въздействие на Програма „Еразъм+“. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията. В инициатива се включиха ученици от 3 и 6 клас.
Целта на събитието е да представи европейските ценности, ползите от образователната мобилност, положителното въздействие на проектните резултати и значението на Програма „Еразъм+“ в рамките на няколко предварително определени дни, така че да бъдат видни и достъпни за гражданите, бизнеса, медиите и отговорните за формирането на политиките в сферата.
Поради извънредните обстоятелства, през миналата и настоящата година бе насърчено провеждането на виртуални събития и изложби.
Ученици от 6 а клас, с класен ръководител Елена Илиева, направиха изложба с рисунки. Рисунките показват виждането за Програмата през детските очи.
Интересен час, свързващ темите по човекът и обществото и знанията по компютърно моделиране, бе проведен с третокласниците от 3 в клас, с класен ръководител Петя Попова. Децата участваха в две интерактивни игри. Едната игра, създадена с платформата Kahoot.it на тема „Познавам ли Европа“. а втората – с платформата Genial.ly, относно медийната грамотност и познанията за интернет. Така малчуганите научиха интересни неща за Европа и за това как е редно да се държат в мрежата.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.