Парламентарната Комисия по енергетика прие бившият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов да изпълнява функциите на председател на КЕВР до избирането на нов председател, предаде БТА, цитирана от Дир.бг.
Предложението бе направено от Ива Митева от парламентарната група на „Има такъв народ“ в Проект на решение за уреждане на последиците от решението на Конституционния съд, в което съдът обяви изборът на Станислав Тодоров за председател на КЕВР за противоконституционно.
Предложението бе прието с 10 „за“, 8 „въздържали се“ и без нито един против.
Председателят на парламентарната енергийна комисия Радослав Рибарски призна, че за нова процедура за избор на председател на КЕВР настоящият парламент вероятно няма да има достатъчно време, добавя bTV.
ГЕРБ и ДПС настоявах поста да поеме бившия председател Иван Иванов, тъй като това може да стане значително по-бързо.
От регулатора вече призоваха за бързо решение на проблема с председателския пост.
В противен случай няма да могат да се вземат важни решения за цената на природния газ за август, както и такива свързани с пускането в експлоатация на газовата връзка с Гърция.
Окончателното решение ще бъде взето в пленарна зала.
До предложението се стигна след като Конституционният съд определи за нищожен избора на досегашния ръководител на енергийния регулатор Станислав Тодоров, допълва БНТ.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.