Началната учителка Емилия Василева бе удостоена със званието „Читател на годината“ в Караманово, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Идеята принадлежи на местното читалище и се провежда за трета година. През изминалата календарна година в читателския картон на преподавателката са записани 48 заети книги. Дамата проявява подчертан интерес към съвременната българска литература, но любимият й автор от години продължава да е Лий Чайлд.
„Винаги, когато дойде в читалището, Емилия винаги задава и въпроса „Има ли нови книги?“. Почти всички новозакупени книги вече са прочетени от нея. Повече от радостен факт е, че тя предава любовта към четенето и на своите ученици“, сподели секретарят на читалищното настоятелство Петя Герасимова. Освен че е една от редовните читателки Емилия Василева е и ръководител на женската фолклорна група „От извора“ към НЧ „Светлина“. За своята любов към четенето учителката получи грамота и една от любимите си книги.
По лавиците на библиотеката на НЧ „Светлина“ в Караманово през изминалата година се появиха близо 250 нови книги. Една част от тях са закупени със собствени средства, а друга – по проект „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“. Библиотечният регистър показва, че редовните читатели в Караманово доближават 90 души на различна възраст, като 11 от тях са новозаписани. През миналата година те са заели от читалищната библиотека малко повече от 280 книги като предпочитанията клонят към съвременните световни и български автори. Читалищните работници работят и по специална програма за привличане и приобщаване на подрастващите към библиотеката и самодейното изкуство.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.