Обрат в сюжета около Елена Гунчева. Последното ѝ решение е да остане депутат, но не като част от „Възраждане“. Изненадващо сменената позиция даде повод на ИТН и „Възраждане“ да посеят съмението, че действията на Гунчева са продиктувани от разговори с управляващите, съобщи БНТ.
Миналата седмица Елена Гунчева обяви, че напуска групата на „Възраждане“ и Народното събрание и дори публикува заявлението си за напускане. Днес в пленарна зала трябваше да бъде гласувана оставката ѝ. От „Възраждане“ дори поискаха това да стане втора точка след гласуването на бюджета. Предложението не беше прието. А час по-късно изненадващо Елена Гунчева не само оттегли заявлението си за напускане на парламента, но и го замени с ново – да стане независим депутат. Самата тя не беше в парламента, тъй като е в болничен. От „Има такъв народ“ се усъмниха, че от „Продължаваме промяната“ са знаели за обрата в действията ѝ още рано сутринта.
„На председателски съвет, когато поискаха от „Възраждане“ да мине оставката първа точка, председателят на парламента Мирослав Иванов каза, нека остане девета точка, защото не знаем какво ще стане в следващите няколко часа и дни. Когато ние много учудено реагирахме всички, той каза, че тя може и да оттегли своята оставка“, заяви Ива Митева от групата на „Има такъв народ“.
Самият Мирослав Иванов не отрече, че темата е била обсъждана, но обясни коментара си с уважение към Елена Гунчева.
„Не съм имал такава информация, чисто човешки реших, че не мога да оставя точката за оставката първа, пред бюджета. А и като лично отношение към г-жа Гунчева“, заяви Мирослав Иванов, председателстващ Народното събрание.
„Продължаваме промяната“ водили ли са разговори с г-жа Гунчева, имате ли информация?
„Нямам информация. Не мога да отрека, имаме 67 народни представители и хора, които са извън НС, някой от колегите може да е водил разговори. Но аз без да съм напълно сигурен не мога да кажа“.
Че действията на Елена Гунчева са в полза на управляващата коалиция се усъмниха и бившите ѝ съпартийци от „Възраждане“.
„Кой има интерес от това да се появи един пореден преживял катарзис депутат, който изведнъж започва да мисли колко е полезно да управлява това правителство. Нека ги кажем патиите – ПП, БСП и ДБ“, заяви Костадин Костадинов, председател на ПГ на „Възраждане“.
Не открихме Елена Гунчева за коментар.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.