В надпреварата за Общинския съвет в Свищов влизат мотивирани и ангажирани кандидатите на Народната коалиция в града на Щастливеца с номер 68 в интегралната бюлетина. Тяхната биография и идеи са основа за нов обществен договор за местно самоуправление в интерес на гражданите и местната общност в община Свищов в мандат 2023-2027 год. Кандидатите на коалицията формираха силен експертен и патриотичен отбор, в който влизат:

1. Петима университетски преподаватели (професори, доцент, главни асистенти) и двама докторанти.
2. Общественици с богат опит в местното и националното управление – кмет, председатели и зам.-председатели на ОбС, председатели на комисии, общински съветници, учредители и председатели на национални и регионални асоциации.
3. Финансисти, икономисти, IТ специалисти, инженери, лекари, предприемачи, учители, офицери-резервисти, дейци на културата, фолклора и НПО, армия от възпитаници на Алма матер СА „Д. А. Ценов“.
4. Именити треньори на „Академик”-Свищов по футбол и тенис на маса, спортисти, републикански шампиони и вицешампиони.
5. Регионалисти, експерти по интегрирано развитие и публична администрация.
6. Родители, майки и бащи, от семейства с деца и внуци, с дела и кауза в името на Свищов – с нов дневен ред и път на развитие, с ново мнозинство в ОбС и нов кмет.
7. Водени от кандидат за общински кмет с родолюбие и академична визия, прославил общината и древния Нове в страната и чужбина, с щастливо семейство и талантливи деца – свищовски ученици.
8. Това е отборът на народната коалиция ПП-ДБ, СДС, ВМРО-БНД, Ние идваме с номер 68 в интегралната бюлетина за местните избори на 29 октомври 2023 год. за кмет на община Свищов, за общински съветници и за кметове на кметства.

#ЗаедноЗаСВИЩОВ
#СтефанЗаСВИЩОВ

101. Д-р Стефан Проданов е главен асистент в катедра “Финанси и кредит” на СА „Д. А. Ценов”. Завършил е спец. “Застраховане и социално дело” и спец. “Финанси”, а през 2014 година защитава и докторска дисертация в Свищовската Алма Матер. Учи и работи в Германия и Австрия, а след завръщането си ръководи проекти и консултантски екипи. Стефан Проданов е един от изтъкнатите пионери на историческите възстановки в България и пропагандатор на опазването и валоризирането на културно-историческото ни наследство. Председател е на Регионалния клон на Национално Дружество „Традиция“ в Свищов. Създател е на първата група за антични исторически възстановки в страната – „Първи Италийски легион“, както и на първия международен фестивал на античното наследство „Орел на Дунава“. Стефан Проданов е потомствен футболист от школата на родния „Академик“, състезавал се на позицията „централен защитник“ в 4-та, 3-та и 2-ра дивизия на българския футбол. Спортува активно – бяга любителски средни и дълги разстояния, гребе по Дунав и вътрешните водоеми, кара велосипед. На 48 години е, семеен с две деца.

102. Доц. д-р Емил Николов е преподавател в катедра „Индустриален бизнес и предприемачество” към Стопанска Академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов. Специалист е в областта на устойчивостта и корпоративната социална отговорност. Автор е на повече от 30 научни публикации. Член е на Управителния съвет на „Асоциацията на специалистите по устойчивост“. Общински съветник е в община Свищов през периода от 2015 – 2019 година. На 41 години, семеен с едно дете.

103. Станислав Благов е четири мандата кмет на община Свищов (1999 – 2015 г.). Общински съветник е в ОбС-Свищов от 2019 г. до 2023 г. Завършва висше образование в СА „Д. А. Ценов”, специалност „Счетоводство и контрол”. Бил е председател на УС на АДО „Дунав“, на КС на НСОРБ. Български делегат в Комитета на регионите към ЕС. Носител е на множество награди и отличия като кмет на община Свищов. На 60 години, семеен с един син.

104. Цветелин Борисов е учител по програмиране и електронна търговия в ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ – Свищов. Магистър е по специалност „Информационни технологии в бизнеса” към катедра  „Бизнес информатика“ и докторантура в същата катедра на СА „Д. А. Ценов“. Управител е на фирма, предлагаща услуги в сферата на информационните услуги и дигиталния маркетинг. Тренира баскетбол и подкрепя финансово свищовския клуб в аматьорската баскетболна лига. На 32 г. е, семеен.

105. Ивелин Петров е активен гражданин и изявен общински съветник в ОбС-Свищов в мандат 2019 – 2023 г. Работи като финансист в „Свилоза” АД – Свищов. Магистър е по „Финансов мениджмънт” в СА „Д. А. Ценов”.  Възпитаник е на баскетболен клуб „Олимпиец”. На 30 г., семеен с едно дете.

106. Венцислав Михайлов, работи в „Свилоцел” ЕАД, Свищов, отдел „Снабдяване”. Председател е на Спортен клуб „Свилоза” в периода 2012 – 2018 г. Член е на МЕНСА България от 2002 г. Завършил е специалност  „Маркетинг” в СА „Д. А. Ценов”, Свищов. Има специализация “Международни икономически отношения” в УНСС. На 53 години, семеен с три деца и един внук.

107. Адвокат Христо Петров е завършил спец. „Право“ в Юридическия факултет на РУ „Ангел Кънчев”. Има магистърска специалност „Валутен и митнически контрол” и бакалавърска степен по „Стопански и финансов контрол” в Стопанска академия “Д. А. Ценов”. На 45 години е, практикува във Великотърновска адвокатска колегия.

108. Радослав Иванов работи в една от най-големите ИТ компании в България и Европа като Senior Professional System Administrator. Съучредител е на политическа академия „Атанас Буров“. Член е на „Демократи за силна България”. Завършил е висше образование, спец. „Финанси” в СА „Д. А. Ценов“ – Свищов. На 39 години, с две деца.

109. Пламен Тодоров е предприемач и автор на книгата „Най-красивите 20 тропически острова на света”. Пламен е пътешественик и за период от 23 години е посетил 92 държави, като е обиколил света. Завършил е магистърска специалност „Икономика на туризма” в СА „Д. А. Ценов” – Свищов. На 47 години е, семеен с едно дете.

110. Пламен Борисов е завършил магистърска степен по специалност „Кино и телевизионна режисура” в ЮЗУ „Неофит Рилски“. В момента е докторант в същата научна специалност. Оператор и фотограф. Председател на ПП „ВМРО-БНД” в Свищов. В местни избори 2023 г. е и кандидат на народната коалиция за кмет на кметство с. Овча Могила. На 32 години.

111. Инж. Йордан Крумов е старши офицер от запаса на инженерни войски на Българската армия. С висше образование от Военен университет и Военна академия. Заемал е ръководни длъжности от командир на взвод до началник щаб на полк. Председател е на ПП „Ние идваме“ – гр. Свищов. Семеен е, с двама синове.

112. Илдънай Ахмедов е машинен инженер по специалност „Технология на металите и металообработваща техника” в РУ „Ангел Кънчев”. Завършил е специалност „Застраховане и социално дело” в СА „Д. А. Ценов”. Управлява собствен бизнес. Избиран е за общински съветник в ОбС-Свищов, работил е на ръководна длъжност в общинската администрация. На 59 год., семеен е, с едно дете.

113. Д-р Татяна Ганчева е лекар – специалист по вътрешни болести, ендокринология и болести на обмяната. Три мандата общински съветник в ОбС-Свищов (2011 – 2023 г.), от които един мандат зам.-председател (2015 – 2019 г.). Магистър е по „Обществено здраве и здравен мениджмънт”. На 56 г., семейна с двама сина.

114. Светлана Георгиева е собственик и управител на Митническа агенция в град Свищов. Магистър е по икономика от СА „Д. А. Ценов“. Пет последователни мандата от 2003 г. е общински съветник в ОбС-Свищов, а в мандат 2011 – 2015 г. е председател е на Общински съвет – Свищов. Избрана е за почетен член на Националната асоциация на председателите на общинските съвети в България. Председател е на Женско благотворително дружество „Съгласие-1869“ гр. Свищов и настоятел на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамов – 1856”. На 56 години, омъжена, с две деца и четирима внуци.

115. Антоанета Ферещянова е организатор на екскурзии в страната и чужбина. Завършила е колеж „Радио и телевизия” към Института по далекосъобщения – гр. София. Председател е на сдружение „Българката – европейска жена”. Секретар е на общинската организация на „Продължаваме промяната” – Свищов. На 64 г., с дъщеря и двама внуци.

116. Даниела Давидкова е хотелиер и експерт туристически мениджмънт. Завършила е магистърска степен по „Финанси” в СА „Д. А. Ценов”, както и „Политология, дипломация и национална сигурност” във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. На 49 години, майка на една дъщеря.

117. Гинка Ташкова работи във финансовия сектор. Завършила е спец. „Финанси” и спец. „Аграрна икономика” в СА „Д. А. Ценов”. Общински съветник в ОбС-Свищов, мандат 2011 – 2015 г. На 52 г., семейна с едно дете и две внучета.

118. Емил Петров е служител във фирма от аграрния сектор. Притежава средно-специално образование от ПГД „Васил Берон” – гр. В. Търново. На 50 г., семеен с един син.

119. Дияна Тодорова е консултант продажби в мобилен оператор. Притежава богат опит в областта на телекомуникациите. Завършила е магистърска степен по „Финансов мениджмънт” в СА „Д. А. Ценов“. На 37 години е, омъжена с две деца – момче и момиче.

120. Диана Славова е предприемач в сферата на търговията и услугите. Следва в бакалавърска степен „Индустриален бизнес и предприемачество” в СА „Д. А. Ценов“. На 48 години, семейна, с 3 деца.

121. Ангелин Лалев е доктор по икономика и главен асистент към катедра „Бизнес информатика” в СА „Д. А. Ценов”. Разработчик е на софтуер и автор на учебници по програмиране. На 43 години, семеен с две деца.

122. Марио Якимов е учител, състезател и треньор по тенис на маса с много отличия от национални и международни състезания. Завършил е СА „Д. А. Ценов” и НСА „В. Левски”. Избиран е за общински съветник в ОбС-Свищов. На 62 г., семеен с един син и едно внуче.

123. Проф. д-р Стефан Симеонов е ръководител магистърска програма в СА „Д. А. Ценов” и преподавател към катедра „Финанси и кредит”. Водещ изследовател по инвестиционен мениджмънт и капиталови пазари. Автор е на над 100 научни публикации. Член е на управителния съвет на академична фондация. Тренира айкидо и редовно участва в международната гребна регата „ТИД” по река Дунав. На 55 години, с едно дете.

124. Борислав Борисов е футболист-ветеран, настоящ треньор по футбол с над 25 години за „Академик“ Свищов. Два пъти е вкарвал отбора във втора дивизия на професионалния футбол – като футболист и като треньор. Със студентския футболен клуб достига до 1/16 финал за купата на България. С висше образование от СА „Д. А. Ценов“. На 48 години, семеен, с едно дете.

125. Стефан Спасов е координатор производство в „Е. Миролио” ЕАД – град Свищов. Бивш състезател по тенис на маса към тенис клуб „Академик”. Семеен с три деца и четирима внуци.

126. Митко Георгиев е завършил  специалност „Финанси” в СА „Д. А. Ценов”. Изявен дарител за социални каузи и самодеец във фолклорния състав на село Хаджидимитрово. В местни избори 2023 г. е и кандидат на народната коалиция за кмет на кметство с. Хаджидимитрово. На 58 години.

127. Инж. Йосиф Златанов работи в аграрния сектор. Завършил е висше образование, като дипломиран агроном от ВСИ „В. Коларов“ – Пловдив. В местни избори 2023 г. е и кандидат на народната коалиция за кмет на кметство с. Совата. На 63 години, семеен с три деца и две внучета.

128. Александър Бялков е завършил висше образование в университет „Салфорд”, гр. Манчестър, Великобритания, с магистърска „Международно банкиране и финанси”. Има бакалавърски степени в СА „Д. А. Ценов”, спец. „Застраховане и социално дело” и спец.  „Финанси”. Възпитаник е ПДТГ „Димитър Хадживасилев” гр. Свищов. Работи като икономически директор в „Тиен Атлантикс”. На 38 години.

129. Проф. д-р Андрей Захариев е декан на факултет „Финанси“ в СА „Д. А. Ценов“. Председател е на ОбС-Свищов (2003-2007 г.) и на Националната асоциация на председателите на общинските съвети в България (2004 – 2008 г.). Автор е на над 250 научни публикации в областта на публичните и корпоративните финанси. Председател е на академична фондация и ръководител на международни научни и образователни проекти. Председател на СДС-Свищов (2000 – 2010 г.) и пълномощник на партията за местни избори 2023 г. На 52 години, семеен, с три деца.

#ЗаедноЗаСВИЩОВ
#СтефанЗаСВИЩОВ

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

До 15 октомври гласувайте в анкетата ни: За кого ще гласувате на 29 октомври за кмет?

Гласът може да дадете ТУК