Два мандата кмет поиска от главния прокурор проверка на ремонта на обществена тоалетна, научи Актуално Свищов.
Сигналът на Петър Петров, кмет на село Ореш 1999 – 2007 година е адресиран до Гешев, подопечните му магистрати от Велико Търново и Свищов. Копие е изпратено и до кмета на Общината, местния парламент край Дунав, полицията в Белене и други институции – сред тях и ГДБОП…
През 2021г. кметство село Ореш е изразходвало публични средства, за вътрешен ремонт ,на обществената тоалетна в с. Ореш на стойност 3 534.84лв. видно от Решение№ 02/07.03.2022г. на кметство с.Ореш, изпратено до мен по ЗДОИ. Ремонтът включва ЦИТИРАМ ТОЧНО ОТ Решение№02/07.03.2022г. на кметство с.Ореш:
„къртене,измазване с варова мазилка,доставка и лепене на плочки,грундиране,гипсова шпакловка с пвц мрежа по таван и стени,обръщане на прозорци и врати с варова мазилка.”
На 01.07.2022г. от кметството е наредено на работниците от кметството да премахнат ЗДРАВАТА ПОКРИВНА ВОДОУСТОЙЧИВА ИЗОЛАЦИЯ. Изолацията е премахната и направена на рула, видно от снимката, която ще изпратя.
Изолацията е махната умишлено с цел, водата да проникне в сградата и същата да се разруши и да не може ,да се установи ,какви ремонти са правени през 2021г. и отговарят ли ремонтните дейности на заплатената сума от 3 534.84лв. на фирмата изпълнител“, пише в жалбата.
В жалбата екскметът настоява от Гешев да образува досъдебно производство. Настоява и да бъде установено конкретното лице, разпоредило премахването на хидроизолацията.
В жалбата се отправят и други съвети за процесуално-следствени действия към главния прокурор.
Актуално Свищов потърси за коментар настоящия кмет на Ореш Любомир Иронов. Телефонът му обаче не бе включен. Оставяме в готовност да дадем и неговата гледна точка по случая.