Над 130 деца от Свищов и общината всекидневно тренират в ДЮШ Академик. Един от тях е Ефе Ахмед. За футбола и плановете Актуално Свищов разговаря с 11-годишния футболист. А в рубриката ни „Децата на Академик“ очаквайте срещи и с други възпитаници на ДЮШ …

– Представи се – на колко си, къде учиш?
– Аз съм Ефе Ахмед. На 11 години съм и съм ученик в 5 клас на Средно училище „Димитър Благоев“.

– Футболът за теб е?
– Футболът за мен не е само спорт, а нещото, което осмисля живота ми.

– Откога тренираш футбол, каква позиция имаш в Академик?
– Тренирам от края на 2021 година. Позицията ми в Академик е дясно крило. Тази позиция ми пасва идеално, защото ми дава възможност да покажа своите качества като футболист. Благодаря на треньора ми Красимир Капитанов, че ми показа, че с много труд се постигат всички цели!

– Друг любим спорт?
– Освен любимия футбол харесвам баскетбол.

– Помниш ли първия си мач?
– Ако трябва да бъда честен не помня първия си мач, но помня първия си гол. Вкарах го срещу Етър (Велико Търново). Това беше моментът, в който се влюбих във футбола.

– Любим отбор и футболист?
– Любим отбор ми е Барселона. Любимите ми футболисти са Килиан Мбапе, Ерлинг Холанд, Лионел Меси.

– Какви са ти бъдещите планове свързани с футбола?
– Искам да продължа да тренирам и да се развивам. Мечтата ми е някой ден да бъда част от голям отбор.

– Освен футбола, какво друго те влече, любим предмет в училище?
– Обичам да прекарвам свободното си време с приятели, да ходя за риба. Любими в училище са ми английски език, физкултура, математика и география.
Александър ШАБОВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.